PUBLICITAT

#AD800 «sortirà al carrer» per mostrar el seu malestar

  • L'anunci que la CASS no podrà pagar les pensions centra la segona reunió del grup
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La pàgina de facebook del grup AD800 Foto: EL PERIÒDIC

El local Llum de nit va ser l'escollit pel grup #AD800 per realitzar la seva segona reunió. Tot i no concretar data, el grup va decidir ahir per unanimitat que «han de sortir al carrer» i realitzaran una manifestació en un període curt de temps «per fer palès el nostre malestar».

«L'anunci del Govern d'obligar a tothom a cotitzar a la CASS amb la nova Llei ha estat la gota que ha fet vessar el got», i és que el grup considera que és il·lògic obligar a la gent a cotitzar en una empresa que està en un procés de fallida.

Aquesta última acció, juntament amb totes les altres «que des de fa anys indignen els ciutadans andorrans» és el que ha portat al grup a decidir manifestar-se.

L'eix central de la reunió d'ahir va ser la presentació i posada en comú, per part dels membres del grup, dels estatuts de la futura associació. «Són estatuts estàndards però amb certs aspectes de caràcter propi», segons van explicar fonts del grup; «volem poder emprendre accions legals i actuar amb transparència i seguint els principis democràtics». La seixantena d'assistents a la reunió d'ahir va estar d'acord amb els estatuts i «segurament els portarem a Govern la setmana que ve».

Malgrat s'hagin constituït en associació, «la força la continuarà tenint el grup de facebook». De moment encara no han decidit quin serà l'òrgan directiu, elecció que serà posterior a la de constituir-se en associació.

El que si van establir ja ahir van establir ser les línies mestres i ideològiques de la plataforma i els diferents equips de treball, «que abraçaran tots els àmbits, des de l'econòmic fins al social o sanitari, depenent dels interessos i els coneixements de cada membre».

Finalment, en la última part de la reunió, els membres del grup van parlar de la proposta El Banc del Temps, per potenciar la participació de la gent i al col·laboració ciutadana en aquestes iniciatives socials.

LES PRIMERES REIVINDICACIONS / Malgrat la rectificació pública dels cònsols d'Escaldes, Trini Marín i Marc Calvet, i la posterior de Monste Gil, cònsol de Sant Julià, el grup creat per la ciutadania, #AD800, es manté en la postura d'exigir la seva dimissió. La plataforma i futura associació, nascuda a través de les xarxes socials, considera que la marxa enrere pel que fa a la intenció de pujar-se el sou «no eximeix responsabilitats», ja que la intenció «demostra una falta de solidaritat indigna amb el càrrec que representen».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT