PUBLICITAT

L'IDHA alerta de la baixa qualitat democràtica

  • Han rebut només 150 respostes via Internet i ara inicien la campanya en paper
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

La conclusió inicial de l'Institut de Drets Humans d'Andorra d'una enquesta realitzada als residents del país és que «la qualitat democràtica al Principat és bastant baixa», segons va poder constatar la presidenta, Elisa Muxella. De moment l'enquesta, penjada a la web de l'entitat des de fa dos mesos, ha rebut només 150 respostes.

Muxella, va indicar ahir a l'ANA que la participació és massa baixa per treure conclusions definitives de les respostes; per aquest motiu, des de l'IDHA han decidit ampliar el sondeig i oferir-lo també en suport paper, per fer-lo més accessible «sobretot a la gent gran». Així, la posaran a disposició de totes les associacions i entitats del país que hi vulguin participar.

Les respostes / Que la qualitat democràtica al país és baixa s'extreu, d'una banda, del fet que «hi ha persones que no confien que es pugui conservar l'anonimat a través d'Internet»; i de l'altra, per què «hi ha una mena d'autocensura, ja que moltes persones encara creuen que en tot el que afecta al país, si no ets andorrà no hi pots participar», va afirmar la responsable de l'IDHA.

Les 150 respostes obtingudes estan molt lluny de l'objectiu marcat per l'IDHA que volia arribar al 40% de la població dels 70.000 habitants.

En aproximadament quinze dies l'enquesta en suport paper es posarà a disposició de grups de persones com ara padrins de les llars de jubilats, comunitats com l'anglesa o la portuguesa, totes les associacions i entitats culturals i populars del país.

L'enquesta estarà en marxa durant un o dos mesos més abans d'enviar els resultats a la Universitat d'Essex per tal de fer-ne un anàlisi més acurat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT