PUBLICITAT

Marín desborda ambició

  • El surfista, amb una altra mentalitat, aposta per fer «un podi a la Copa del Món» com al següent pas
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marín, amb l'entrenador Pere Goicoechea, el director tècnic Carles Visa i Mireia Maestre, de MoraBanc, ahir Foto: ÀLEX LARA

No hi ha cap dubte que si Andorra té un esportista de primer nivell, aquest és el surfista de neu, Lluís Marín. Fa poc temps que es va plantejar plegar, deixar-ho córrer tot. «Després de la lesió de fèmur no sabia si continuar amb la meva carrera esportiva i em vaig plantejar si era el que volia, així que vaig agafar una psicòloga i ara estic molt content», va dir ahir en roda de premsa recordant el que pensava fa dos anys. La situació actual és ben diferent, i així ho explica el seu entrenador, Pere Goicoechea: «Ara creu en ell mateix, ha agafat més confiança i això és important. En boardercross, amb sis persones competint alhora, s'han de prendre decisions en qüestió de segons, i si estàs físicament i mentalment relaxat, les decisions seran correctes». Amb aquesta base i amb els resultats que porta Marín aquest any –5è a la Copa del Món de Blue Mountain, 18è en la general quan l'objectiu era estar entre els 20, 43è en el rànquing mundial de la FIS i que fins i tot millorarà en la pròxima llista del 7 de març, és també 3er de la seva edat...– l'esportista ambiciona més: «El primer pas, un podi a la Copa del Món, després una primera plaça, i després mirar d'aconseguir l'overall».

L'andorrà creu que els pròxims Jocs Olímpics d'Hivern a Sochi (Rússia) de l'any vinent «no són un objectiu, sinó un somni, perquè simplement vull anar allà i no donar-li massa importància», i això ho diu perquè sap que en una baixada «pot passar qualsevol cosa», i per tant el seu cap valora més, ara per ara, la Copa del Món: «Són diverses proves i és on es veu la constància d'un corredor». Aquesta opinió la comparteix el seu entrenador des de fa set temporades, un Pere Goicoechea que coneix Marín més que ningú: «En el tema físic és molt fort i molt treballador, tècnicament té molt bon nivell però mai no s'acaba de millorar i hem de seguir treballant, i en el mental ha agafat molta confiança». De fet, Goicoechea i Marín coincideixen en què a Blue Mountain on va ser 5è es va quedar sense medalla per «un error propi», i que quan aquestes coses millorin «cada vegada serà més fàcil veure un podi de la Copa del Món», segons el tècnic.

Així mateix, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, valora també «l'entorn» del que s'ha envoltat Marín per treballar millor, com ara el seu tècnic, companys i també la disciplina de «l'equip francès». Visa va catalogar la temporada de l'andorrà com «impressionant i magnífica».

JA SE'L CONEIX AL CIRCUIT MUNDIAL / Les actuacions d'aquesta temporada de Marín fan que estigui considerat d'altra manera. «No és que els rivals em tinguin més respecte, però sí que noto que ara tenim més contacte i que també és un indicatiu que alguns els interessi baixar amb mi en els entrenaments».

Els pròxims objectius i últims de la temporada –«s'acaben les competicions i em trobo en un molt bon estat de forma», va dir ahir resignat– són la doble cita de les finals de la Copa del Món a Valmalenco (11 al 16 de març) i la cursa FIS d'Andorra a Arcalís (18 de març).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT