PUBLICITAT

La reforma de l'Escola de Meritxell finalitzarà aquesta Setmana Santa

  • L'ampliació ha permès guanyar quatre plantes i millorar la qualitat del servei als vuitanta usuaris
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Augment de la demanada, diversitat de les necessitats i «els nous serveis que quan l'escola es va obrir, fa quaranta anys, no existien» són els tres motius principals pels quals es van dur a terme les obres d'ampliació i reforma de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, tal i com va explicar la directora del centre, Carolina Serra.

Pel que fa a les obres d'ampliació, aquestes ja estan finalitzades. Serra va explicar que «hem guanyat quatre plantes, uns 500 o 600 metres quadrats més». Tot i així, encara no s'han pogut instal·lar-hi tots els serveis ni recol·locar els usuaris fins que no es finalitzi la reforma de la primera planta de l'edifici antic. La directora va explicar que «les obres estan molt avançades i esperem que tot estigui llest després de Setmana Santa».

NOUS SERVEIS, MÉS QUALITAT / «Hem millorat i modernitzat unes intal·lacions que eren antigues i havien quedat obsoletes» va explicar la directora de l'escola especialitzada, que va afegir que «les noves necessitats i situacions queden molt ben recollides en aquest nou edifici».

Els canvis dels costums i les necessitats socials, com per exemple la baixada en picat de l'ús del correu ordinari en favor dels emails, provoquen que l'escola hagi de buscar sovint noves fonts de feina per als seus usuaris.

Un dels nous serveis que ofereix l'escola especialitzada i que ja està totalment en funcionament és el de «destrucció confidencial certificada de documentació; una tasca que va sortir a partir de la nova Llei de Protecció de Dades, que obliga a les empreses»; així doncs, els treballadors dels tallers especialitzats destrueixen els documents «d'advocats o institucions del país que havien acumulat grans quantitats de paperassa i que ara mateix ja es pot destruir», va explicar Serra.

Per altra banda, la directora va dir que també han ampliat altres tallers, com és el cas del nou taller d'impressió a gran format. L'escola va adquirir una màquina «que pot fer tan impressió com tall» i Serra va assegurar que «li estem intentant treure tota la rendibilitat possible».

FINANÇAMENT / Els encarregats de finançar aquesta institució són: el Govern amb el 50%, la CASS amb un 30% – «perquè aquí es fan molts tractaments»– i el 20% prové dels ingressos de les famílies, dels propis usuaris amb la seva feina i finalment una part amb donacions privades.

Segons el que va explicar la directora del centre, la crisi econòmica també s'ha fet notar, «tot i que no de manera dramàtica», sobretot en aspectes com tasques que ja no es fan en el taller de Xeridell perquè han desaparegut i amb el fet que s'ha deixat de produir i repartir petit material publicitari del centre.

ELS USUARIS DEL CENTRE / La institució atén actualment a 300 usuaris, però només una vuitantena d'aquests utilitza les instal·lacions, ja que segons va explicar Serra la gran majoria es poden atendre «en situacions ordinàries en la comunitat», ja sigui a l'escola a aquells que tenen l'edat escolar o als adults en els cursos d'insercions laborals.

El taller de Xeridell, en el quals es realitzen diferents tallers ocupacionals, hi ha actualment una quarantena d'usuaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT