PUBLICITAT

Puja el consum d'Internet el mes de gener

  • El consum d'energia es manté estable el primer mes de l'any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

el consum d'Internet segueix una tendència a l'alça; el mes de gener es van comptabilitzar 526.054 GB, un 1,8% més que el desembre passat i seguint amb la tendència interanual que presenta un creixement del 36,5%, segons les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística.

Per contra, Estadística va posar de relleu que el nombre d'abonats als serveis de telefonia del mes de gener presentava variacions negatives, en consonància amb l'evolució observada durant els darrers mesos, un -1,5% en el cas de telefonia fixa i un -0,9% en el de telefonia mòbil.

El nombre d'abonats als serveis de telefonia al mes de gener es va situar en 49.189 pel que respecta a telefonia fixa, i 65.046 pel que fa a telefonia mòbil. Segons Estadística, la tendència mensual dels dos serveis presenta variacions lleus, però reiteradament a la baixa des de 2011. És en termes interanuals, on les variacions acusen un major diferencial: un -1,5% en telefonia fixa i un -0,9% en abonats a telefonia mòbil.

En el cas de telefonia fixa, la causa és la davallada dels abonats al Canal XDSI, ja que els abonaments a línies telefòniques van augmentar, tot i que en un 0,3% interanual. En el cas de la telefonia mòbil, el retrocés interanual s'explica per la davallada que durant el darrer any experimenten els abonats en modalitat de prepagament, ja que els abonats amb contracte augmenten un 3,1%.

Pel que fa Internet, Estadística va apuntar que l'evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (54,4% el mes de gener) en detriment del servei basat en ADSL, que davalla un -38,3%. Així, un 69% dels abonats a Internet banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

CONSUM D'ENERGIA / El consum total d'energia el mes de gener es va situar en 28.846 TEP (Tones Equivalents de Petroli), que representa una tendència mensual estable i lleugerament a la baixa en termes interanuals (-2,8%). Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum va ser de 60.925 MW/h (Megawatts per hora), mantenint-se estable la tendència mensual i registrant la interanual un retrocés del -3,1%.

La causa de la davallada del diferencial interanual, segons Estadística, és el menor consum que van presentar les principals fonts energètiques, tret del cas del gasoil de locomoció, que va registrar un marginal augment del 0,4%.

En aquest sentit, es destaca, en particular, la que s'observa en el consum de fuel domèstic; un -7,7% interanual. Estadística va posar de relleu que el consum d'energia evoluciona en llindars inferiors als dels anys precedents i, des del primer quadrimestre de 2011, es manté en una tendència baixista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT