PUBLICITAT

Marqués: «Som en la posició més bonica i hem de mantenir-la»

  • El tècnic del Lusitans, líder en la Lliga, assegura que tots els equips estan «igual» abans d'iniciar el ?play-off'
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marqués, a la banqueta del Lusitans, diumenge en el partit que el seu equip va vèncer 2-1 al Principat Foto: ÀLEX LARA

El Construccions La Posa Lusitans és el líder de la Lliga en Primera Divisió a una jornada perquè acabi la fase regular. Després vindran els play-off de la lluita pel títol, i segons el tècnic Vicenç Marqués, llavors serà una altra història. De moment, això sí, són al capdavant i a més, invictes en 13 partits disputats. «De moment no hem fet res», assegura l'entrenador, però afegeix: «Som en la posició més bonica i hem de saber mantenir-la». Queden set partits –un de lliga regular i sis de play-off pel títol– per conèixer el campió, però el Lusitans és el primer de la llista amb dos punts d'avantatge

Marqués considera que tots els equips que lluiten pel títol –Lusitans amb 31 punts, Pidasa Santa Coloma amb 29, Escale Santa Coloma amb 27 i Matecosa Sant Julià amb 25– estan en «iguals condicions perquè tots depenem de nosaltres mateixos, fins i tot el Sant Julià que s'ha despenjat una mica més», però considera que alguna cosa ha canviat a la competició perquè els equips que s'enfronten al Lusitans «ja no ho fan pensant que guanyaran segur, sinó que ara saben que els hi serà una mica més difícil».

La dinàmica de l'equip de Vicenç Marqués és envejable, amb nou victòries i quatre empats en 13 enfrontaments, amb cap derrota, sent l'únic equip que pot dir això. «Hem d'anar amb molta prudència perquè aquest equip encara no ha guanyat res, ens trobem en una bona posició, és cert, però res més», afirma el preparador, que assumeix que el vestidor està «molt bé i amb molta il·lusió».

Amb tot, Marqués assegura que el seu bloc no ha canviat gaire des de la temporada passada, quan també feia senyals d'una millora considerable: «Tenim ara gairebé els mateixos punts que la temporada passada; els que estan fallant són els altres clubs». De tota manera, considera que «fins després del play-off no es podrà valorar» el que està fent el Lusitans aquest any. A més de ser l'únic invicte, suma 39 gols a favor i 10 en contra.

FEINA DEL TÈCNIC EN DOS ANYS I ESCAIG / Marqués va agafar el Construccions La Posa Lusitans cap al final de la campanya 2009-2010, i amb això fa dues temporades i escaig com a màxima figura a la banqueta del primer equip. Des de llavors, la seva feina es nota, segons ell, en que es va donar «el primer pas» en «deixar de ser un equip problemàtic». De fet, hi afegeix, «diria que som el conjunt amb menys targetes grogues». Després del primer pas s'hi han donat d'altres, com lluitar per una «millora física» per poder competir contra els equips que fins ara manaven: Matecosa Sant Julià i Pidasa Santa Coloma.

MILLORS EQUIPS, MILLOR LLIGA / Vicenç Marqués parla en positiu del seu club però també dels altres, perquè considera que es treballa per crear «una base, no en el sentit de nens, que estan molt oblidats, sinó amb una filosofia d'entrenaments i unes estructures que faran que a més dels quatre de dalt, d'altres començaran a destacar, com el Principat i l'Engordany».

El tècnic del líder parla de quant de positiu seria per a la competició «que els vuit equips estiguéssim lluitat en un puny per la lliga i per evitar el descens».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT