PUBLICITAT

Les Copes del Món, un aparador atractiu per als esquiadors 'socials'

  • Un alt número dels visitants a Grandvalira i Vallnord-Arcalís van donar 'vida' a les dues competicions
EL PERIÒDIC
ARCALÍS / GRAU ROIG

Periodic
A dalt el podi d'El Dorado amb gran espectació. Foto: EL DORADO

La Copa del Món d'esquí alpí celebrada el segon cap de setmana de febrer a Soldeu van aplegar prop de 1.500 espectadors per dia. Es tractava, però, d'un esdeveniment amb una enorme tirada mediàtica que requeria una infraestructura en grans dimensions i que no té res a veure amb les Copes del Món que es van viure ahir de Quilòmetre Llançat a Grau Roig-Grandvalira i d'El Dorado Freeride a Vallnord-Arcalís. Aquestes ni molt menys han tingut moviments massius a nivell d'afluència d'espectadors però sí que han servit com un gran aparador, atractiu, per als esquiadors socials, els que pugen a pistes a gaudir de la neu.

En el cas del Quilòmetre Llançat, Grandvalira va muntar una carpa per als espectadors amb menjar i beguda gratuïta. 300 persones es van apropar a la pista les Antenes per veure l'espectacle de velocitat extrema però dels 16.000 visitants que va rebre ahir l'estació un alt número d'ells van fer aturades esporàdiques que ajudaven a ambientar la competició. En el cas d'El Dorado no hi havia cap punt per concentrar els espectadors. Entre gent de l'organització, competidors i acompanyants el punt d'arribada situat a la Coma va aplegar prop de 250 persones però també es va viure un ambient fantàstic, ajudat pel bon temps. La responsable de comunicació, Anna Jiménez, va assegurar: «El format de la competició fa difícil compatibilitzar el nombre d'espectadors perquè els descens es podien veure des de diferents punts del sector però en el dia d'avui hem tingut uns 4.000 esquiadors al sector Arcalís i podríem dir que la meitat aproximadament s'ha aturat en algun moment donar un cop d'ull».

És per això que aquestes dues proves s'han posicionat de tal manera a Andorra que s'han convertit en seus fixes dels respectius calendaris. La Copa del Món de Km. Llançat tindrà cita a Grau Roig per segon any consecutiu al 2013 i està treballant perquè torni de nou al 2015. El Dorado, si no passa res estrany, tornarà també d'aquí a dotze mesos i amb el prestigi d'haver adquirit el rang de quatre estrelles.

el primer, a 154,3 km per hora / El guanyador de la final quilòmetre llançat va ser l'austríac Kklaus Schrottshammer, amb una velocitat punta de 154,3 km/h. Segon va ser el rellotge suís Philippe May i tercer el francès Bastien Montes. En noies la millor va ser la sueca Sanna Tidstrand, que actualment posseeix el rècord del món en aquesta disciplina seguida per la seva compatriota Linda Baginski i de la francesa Karine Dubouchet, campiona de la general al 2011. En la categoria SDH hi havia el concurs de dos andorrans: Francesc Robert, que va ser 17è amb una velocitat de 135,59 km/h i Xavier Just, 19è i últim amb 128,70. En SDHJ Marc Navarro va ser quart, Nicolás López cinquè, Miquel Garcia sisè i Marc Bergés setè i últim, i en noies Maria Lluelles va ser sisena i Júlia Viladomat setena i penúltima en una cita que va ser puntuable per al Campionat d'Andorra, guanyat per tant per Robert, Navarro i Lluelles.

BIJASSON I HOFFMAN A EL DORADO / Els guanyadors de la final d'El Dorado van ser Mathieu Bijasson en esquí masculí i Alexander Hoffman en snow i en noies les millors van ser Anna Khankevich (esquí) i Manuela Mandl (snow). L'andorrà i membre de l'equip Vallnord Dani Fornell, tercer en la general i amb l'accés pràcticament garantit per al Freeride World Tour, només va poder ser sisè en patir dues caigudes: «He arriscat per intentar guanyat i he caigut dues vegades», va declarar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT