PUBLICITAT

Aigües d'Arinsal aprofitarà l'estructura de Vital de Fournier

  • El conseller delegat d'Aigües del Pirineu assegura que el cost de producció serà baix
LAIA F. MAROT
LA MASSANA

Periodic
La nau de la fàbrica d'Aigües d'Arinsal. Foto: TONY LARA

Aigües del Pirineu, la nova propietària d'Aigües d'Arinsal, utilitzarà els distribuïdors que feia servir la antiga marca espanyola Vital de Fournier, segons va explicar a aquest rotatiu Andreu Vilarrubla, el conseller delegat de l'empresa. Així doncs, Vilarrubla va voler deixar constància que «Aigua de Ribes no hi està al darrera», i va afegir que aquesta empresa «s'hi va mostrar interessada l'any 2006, però ho va desestimar».

Vilarrubla va tenir el 50 % de la distribució de la marca Vital de Fournier durant 24 anys, «és per això que tenim tots els contactes». A més, Vilarrubla va ser durant 15 anys tresorer de l'Associació Catalana d'Embassadors d'Aigua i també «havia treballat amb Aigües d'Arinsal fa 28 anys», va dir; «conec aquest sector i ho tenim ben lligat». Per altra banda, Aigües del Pirineu compta, segons el conseller delegat, «amb una persona al Principat ben conectada amb el mercat francès» per la distribució en aquest mercat, del qual va assegurar que «tenim bones perspectives».

Negociacions tancades/ «La xarxa ja està feta i la venda la tenim assegurada, primer cal posar-ho en marxa», i per tal de poder-ho fer, el primer pas és l'entrega de les claus de la nau. «Si tenim les claus ja i no es retarda més, la producció començarà a principis del 2013 com esta previst».

Aquesta setmana Aigües del Pirineu signarà l'acord per al lloguer de la nau amb Causes Pies i del brollador amb el quart d'Arinsal. Segons Vilarrubla, «les negociacions ja estan tancades, i s'està retardant per problemes burocràtics».

Costos, MAQUINÀRIA i personal/ «Comencem de zero i els costos seran mínims», va assegurar Vilarrubla, que va dir que de moment estan previstos «800.000 euros d'obra civil per arreglar bàsicament la teulada i els terres exteriors».

Pel que fa la maquinària, el conseller delegat va dir que no sabran la inversió que cal fins que no hagin pogut veure l'espai; actualment no hi ha cap màquina ja que l'antiga va ser entregada en el procés de fallida de l'empresa,

Finalment, en referència als treballadors, Vilarrubla va afirmar que donaran «preferència a gent de la parròquia que compleixin els requisits»; aquesta va ser una petició que els va fer el Comú de la Massana en una de les reunions.

Així doncs, en principi aquesta setmana l'empresa Aigües del Pirineu ja tindrà la clau de la nau per començar a treballar sobre el terreny en el projecte. I si es compleix el calendari, el gener del 2013 Aigües d'Arinsal tornarà finalment a embotellar aigua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT