PUBLICITAT

L'Agrupació d'Amics Populars, única candidata per a presidir el CRE

  • 1.400 residents podran votar, i una sola llista hauria d'aconseguir 1.000 vots
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Juan Antonio del Pino i el director del Partit Popular a l'Exterior, Alfredo Prada, a la seu dels populars d'Andorra. Foto: AMICS POPULARS D'ANDORRA

L'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra ha estat l'única que ha presentat una llista per a les eleccions al Consell de Residents Espanyols (CRE) a Andorra que es preveuen celebrar a finals d'aquest febrer o a principis de març, segons va informar l'ANA. El 7% del cens, unes 1.400 persones, podran exercir el seu dret a vot. El fet que només es presenti una candidatura significa que ha d'aconseguir un mínim de 1.000 vots per sortir elegida cosa gens fàcil tenint en compte que a les últimes eleccions celebrades en aquest organisme hi van participar 63 persones. El president del PP d'Andorra, Juan Antonio del Pino, va reconèixer que tot i ser un objectiu difícil es farà «tot el possible per sortir» perquè el CRE no quedi en suspens.

El president dels populars va admetre que des del PP saben que hi ha «dificultats per presidir el CRE però farem el que calgui perquè la gent participi i puguem sortir», va dir.

Del Pino va explicar que han presentat la llista perquè «ens vam comprometre a participar-hi i així ho hem fet». Va indicar que la candidatura és plural amb persones de diverses tendències polítiques perquè «el CRE és un organisme de tots». No obstant, si l'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra no aconsegueix els vots suficients per assolir la presidència de Consell, des de l'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra «continuarem treballant pels espanyols que resideixen al país». Del Pino va reconèixer que la participació «és difícil» perquè la gent no coneix el CRE» però va indicar que si assoleixen la presidència una de les principals missions serà «explicar què és». El CRE està inoperatiu des del maig del 2011 quan el socialista Pere Blanch va acabar el seu mandat a la presidència i cap altra llista es va presentar a les eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT