El líder Lusitans i el Pidasa s'allunyen del Matecosa i l'Escale

• Només el campió pot arrebatar a l'equip de Marqués la primera posició en la fase regular de Primera
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Una jugada d'atac del Lusitans en l'àrea del Principat, ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El Lusitans la Posa aguanta al capdavant de la classificació a Primera i després de la disputa de la penúltima jornada de la fase regular tan sols el Pidasa Santa Coloma li pot arrebatar el lideratge. Tots dos equips van guanyar mentre que Escale Santa Coloma i Matecosa Sant Julià es van enfrontar a Alàs en el primer partit del día i van empatar, per la qual cosa s'han distanciat més dels dos primers classificats.

El Lusitans va vèncer amb problemes el Principat, amb un ajustat 2-1 en un partit bastant mogut que va definir els tres punts en el tram final. El gol de Bruno da Silva al minut 6 va fer que el Lusitans s'acomodés a la gespa. El problema era que el marcador era encara ajustat, van anar passant els minuts, es va arribar el descans i a partir de l'equador del segon temps van començar a florir els nervis. Al minut 69 el jugador del Principat Francesc Estragues va veure la segona groga però l'equip de Carlos Sánchez va aconseguir empatar amb un home menys al minut 74, amb gol d'Òscar da Cunha. Els de Marqués van reaccionar amb només un marge d'un quart d'hora per reconduir la situació i ho va aconseguir al minut 82, amb gol de Joao Pedro Lopes en pròpia meta.

El Pidasa, per contra, va anar per feina d'inici, sense abaixar el ritme en cap moment, i va aconseguir una maneta davant el Transports Couto Engordany. Juli Sánchez va obrir la llauna al minut 3 i Samir va fer el segon abans del descans. Els mateixos protagonistes van marcar el tercer i el quart gol del vigent campió de Lliga als minuts 52 i 77, respectivament, i Christian Xinos va completar el 5-0 al 85.

PEPPE MARCA EN EL DESCOMPTE / Escale i Matecosa van protagonitzar un duel d'alt voltatge digne de la part alta en el qual el campió de Copa va anar a remolc gairebé en tot moment però va aconseguir empatar en l'últim sospir, gràcies a un gol de Peppe en el minut 94. Luis va avançar l'Escale al minut 19, Varela va fer l'1-1 al 68 i Víctor Bernat el 2-1 al 76 de penal.

Per últim el cuer Ranger's va sumar el primer triomf de la temporada en superar 0-3 el Construccions Modernes Inter d'Escaldes, amb gols d'Esteve Ruíz de penal al minut 39, Marc Palmitjavila al 54 i Jorge Luís Varela al 86.