PUBLICITAT

Gelabert i Gili debaten els interessos comuns de l'OSCE

  • Les polítiques internes d'austeritat i la cooperació internacional, solucions a la crisi
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La consellera general Rosa Gili, en una imatge d'una entrevista. Foto: TONY LARA

Les conselleres generals Olga Gelabert i Rosa Gili s'han desplaçat aquesta setmana a Viena per participar, del 23 al 24 de febrer, a la Reunió d'hivern de l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA). A més a més, els membres de la Delegació andorrana van mantenir una reunió de treball amb les delegacions dels petits estats Liechtenstein, Mònaco i San Marino per tal de debatre i aprofundir en els interessos comuns dins l'Organització.

La sessió va reunir més de 200 parlamentaris de 50 estats membres de l'OSCE.

En aquesta reunió es van discutir temes sobre els sistemes judicials i penitenciaris dels estats membres, amb aportacions directes de testimonis com Eugènia Carr, filla de l'ex-primera ministra d'Ucraïna Yulia Timoshenko, que actualment compleix una pena de 7 anys de presó per haver conclòs de forma suposadament fraudulenta un contracte de subministrament de gas amb Rússia durant el seu mandat, o de l'empresari Bill Browder, l'advocat del qual -Sergei Magnitsky- va morir en una presó russa després de denunciar un cas de corrupció policial en aquell país.

La Comissió d'economia va realitzar un debat especial sobre la crisi financera, en el qual es va destacar que per sortir de la recessió que viu la major part de l'àrea OSCE cal desenvolupar polítiques internes d'austeritat, combinades amb polítiques internacionals de cooperació, solidaritat i convergència fiscal entre estats, lloc on l'OSCE-PA hi té un paper important per jugar. Malgrat el pessimisme generalitzat, alguns estats membres com Turquia van mostrar signes positius de creixement. Finalment va tenir lloc una conferència sobre el control d'armament a la regió OSCE i una reunió de la Comissió Permanent de l'OSCE-PA per tal de preparar la propera sessió anual.

En la reunió de la Comissió Permanent, entre altres qüestions, el president i el tresorer de l'OSCE-PA van presentar els seus informes de seguiment d'activitats i pressupostari, i el Sr. Lamberto Zannier, secretari general de l'OSCE s'ha sotmès a una sessió de control.

A més a més, els membres de la Delegació andorrana van mantenir una reunió de treball amb les delegacions dels petits estats Liechtenstein, Mònaco i San Marino per tal de debatre i aprofundir en els interessos comuns dins l'Organització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT