La directa cap a Or

• El River supera el cuer Plasència amb 25 minuts bons i se'n va a dormir amb quatre triomfs de marge
I. MOURE

Bavosi penetra a cistella defensat per Robles en una jugada d'atac del River, ahir al poliesportiu d'Andorra. Foto: ÀLEX LARA

No s'esperava cap sorpresa en el duel entre el líder i el cuer de la LEB Plata al poliesportiu d'Andorra i el River va imposar-se al Plasència Extremadura per 76-65, fent un pas més per aconseguir l'ascens directe. L'equip de Joan Peñarroya suma ja quinze victòries –quatre més que els més propers perseguidors, Ourense i Las Rozas– a falta de nou jornades perquè acabi la fase regular.

No semblava gaire necessitat el cuer en el primer quart perquè l'equip que entrena Rafael Gomariz va pecar de falta d'intensitat defensiva. Això contra el líder es paga. Els homes de Joan Peñarroya, com sempre, va sortir decidits, amb la maquinària a ple rendiment, i van començar a encarar la victòria.

Fins que va aparèixer l'ex del River Piru Ros, referència dels extremenys. Ell solet va anotar vuit punts seguits que de l'11-2 que hi havia l'electrònic va passar al 13-10. En el global del primer quart, però, set jugadors el quadre andorrà van veure cistella... Anotava per on i amb qui volia sense que el Plasència les veiés venir i va arribar al final dels primers deu minuts manant ja de manera autoritària, amb deu punts de marge (23-13).

La pausa va servir perquè els visitants es centressin. O ho feien o marxaven d'aquí amb una bona repassada. I sí, va aplicar-se més per dificultar els còmodes tirs que estava tenint el River. L'intercanvi de cistelles va ser més equilibrat però en aquest punt va marcar les diferències la qualitat individual tricolor. Fins i tot jugant amb el jove de casa, Farfan, que va estar gairebé sis minuts al parquet i va ser com un més: 4 punts, 2 rebots i 1 assistència. L'avantatge va augmentar fins als catorze punts al descans (41-27).

eL plasència s'apropa / Va començar el tercer quart de nou amb només un equip a la pista: el River. Flis va tenir un parell de minuts de protagonisme absolut, immens sota taulells i amb un triple inclós que va permetre als de Peñarroya un parcial de 8-2 amb el qual es van arribar als vint punts de diferència (49-29, minut 23). Era encara massa d'hora per dir que el peix ja estava venut al Poliesportiu. El líder va abaixar el ritme i el cuer, sense fer soroll, va anar guanyant moral a base de cistelles i també a reduir distàncies amb un parcial de 2-8 que els feia tornar al partit (55-43, minut 27).

No va variar gaire l'electrònic abans de donar pas al darrer període (61-48) però el Plasència el va començar anant a totes i amb dues cistelles seguides es van posar a tir de nou (61-52, minut 32). I Fede Bavosi, amb molts minuts a les cames, a la banqueta.

El fitxatge d'hivern dels visitants, l'internacional portuguès Fonseca, va començar a guanyar terreny sota la pintura i va mantenir el seu equip per sota de la franja dels deu punts. Era un moment de certa preocupació, els murmullos de la grada delataven que s'olorava un final de partit intranquil. La clau per no entrar en un estat de nervis va estar en el penúltim minut, en el qual el River va tenir la possessió íntegra de la pilota gràcies a dos rebots ofensius de Cage i Edu Torres. El conjunt andorrà estava vuit a dalt (70-62) i finalment no va anotar. Longmire va clavar un triple perillós a 45 segons per al final però aquest River, el superlíder, sap jugar amb el marcador a favor sense que li tremolin les cames. Jimix i Flis van respondre amb la mateixa moneda i, tot i que amb més problemes dels esperats, l'onzena victòria seguida va acabar consumant-se.