PUBLICITAT

Internet al mòbil amb tarifes més similars a les espanyoles, al març

  • Salvat assegura que la navegació a través de dispositius serà més ràpida a partir d'aquesta tardor
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Andorra Telecom oferirà nous forfets de dades, pensats per millorar la navegació per internet a través dels telèfons mòbils, aquest mes de març. La intenció de la parapública és ajustar-se a les necessitats dels clients, que cada vegada utilitzen més el mòbil com si es tractés pràcticament d'un ordinador personal. Es vol assimilar les tarifes a les que s'ofereixen a Espanya i a França, segons va informar el director general de l'ens, Jaume Salvat.

A diferència dels països veïns, però, Salvat va assegurar que no s'introduirà el concepte de tarifa plana per navegar per internet, perquè consideren que és un producte enganyós, tenint en compte que arriba un moment en què si s'excedeix el límit fixat, la connexió perd molta velocitat.

Per aquest motiu, els paquets de dades d'Andorra Telecom aniran més en la direcció d'ampliar la capacitat de megabytes (MB) que tenen els actuals forfets, amb l'objectiu que els clients «paguin el mateix que ara però tinguin més» temps i límit de connexió. Tot apunta que se seguirà penalitzant econòmicament als que s'accedeixin d'aquest límit.

Andorra Telecom ofereix a dia d'avui quatre forfets amb tràfic de dades. El més econòmic costa 29 euros al mes i juntament amb trucades i SMS ofereix 20 MB mensuals d'internet. El més car costa 99 euros i ofereix 500 MB. Per establir una comparativa, amb la companyia espanyola Movistar tens aquests mateixos 500 MB per 15 euros mensuals més IVA. I no hi ha penalització econòmica en cas de superar-se el límit. Són aquestes enormes diferencies les que la parapública vol reduir amb la introducció dels nous forfets.

D'altra banda, el director d'Andorra Telecom va explicar que també es llançaran noves opcions de combinació a base de mòduls. És a dir, que s'ampliaran les possibilitats d'agafar indistintament oferta de trucades, missatges SMS i connexió a internet.

connexió més ràpida a l'octubre / Malgrat les noves ofertes de paquets per a telefonia que es llançaran durant les properes setmanes, la connexió no permetrà gaudir d'una bona velocitat fins a l'octubre. Tal i com va informar Salvans durant la presentació del Saló del Videojoc, serà a la tardor pugui veure's el fruit de la inversió realitzada per Andorra Telecom, encarada a millorar la xarxa i no veure's saturat pel probable increment d'usuaris.

La inversió realitzada per dur a terme aquests treballs ha estat superior als cinc milions d'euros i servirà per passar del 3G al 3,5G, una connexió que permet navegar fins als 14,4 MB.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT