PUBLICITAT

Salut millorarà la gestió i el transport dels medicaments

  • El Govern publica per error al ?BOPA' un concurs per adjudicar l'assessorament
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una farmacèutica comprova els medicaments. Foto: ÀLEX LARA

Els actuals problemes que presenta el sistema de distribució dels medicaments al Principat serà analitzat i assessorat per una empresa internacional. El Ministeri de Salut i Benestar estudia una fórmula per tal que no es reprodueixin «dificultats puntuals» que estan sorgint en «l'accés als medicaments», segons va informar ahir. Salut ha notat complicacions pel que fa a controls administratius sanitaris i duaners, als problemes degut a les polítiques restrictives de laboratoris que exporten medicaments o a ruptures d'estoc sol·licitat per les farmàcies, entre d'altres exemples.

Davant aquestes situacions el ministeri treballa en una solució global per garantir un sistema d'adquisició dels medicaments de les farmàcies més «àgil i segur» que l'actual. Aquest treball anirà a càrrec de professionals experts en el sector de la indústria i distribució farmacèutica, que un cop completin la radiografia de la situació posaran a disposició de Salut quines són les actuacions a dur a terme.

Les millores haurien d'evitar que es tornessin a viure situacions com les de l'estiu de l'any passat, en què es van donar problemes d'abastiment de medicaments a farmàcies i fins i tot a l'hospital, a causa d'uns durs requisits imposats per l'Agència Espanyola del Medicament. També haurien millorar la gestió duanera de tots aquests productes.

un error del ‘bopa' / Les millores que vol introduir el ministeri al sector farmacèutic han sortit a la llum arran d'una publicació al BOPA del passat dimecres 15 de febrer. El Govern va informar a través del butlletí oficial que convocava un concurs públic internacional per a l'adjudicació dels treballs d'assessorament per a la millora en l'accés i distribució dels medicaments. Els interessats podien presentar les seves candidatures al ministeri fins al proper cinc d'abril. Ahir mateix, però, el Govern va informar que aquest edicte «va aparèixer per error» i que la setmana vinent «sortirà la corresponent rectificació al mateix butlletí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT