PUBLICITAT

Causa oberta al Principat per blanqueig

  • El rastre dels diners d'Emarsa a Andorra inclou empreses a Panamà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

La jutgessa andorrana Canòlic Mingorance és l'encarregada d'investigar un presumpte delicte de blanqueig de capitals al Principat, efectuat per alguns dels imputats en el cas espanyol Emarsa – cas de corrupció de la depuradora valenciana –.

L'última novetat sobre el cas és que Mingorance ha inclòs en la seva comissió rogatòria a un germà de l'ex alcalde de Manises i exdiputat provincial Enrique Crespo. La jutgessa ha fet una demanda d'informació al seu homòleg espanyol sobre 12 persones físiques, la majoria encausades també a Espanya pel cas Emarsa i quatre empreses que fins ara no han aparegut en el sumari obert en el jutjat valencià. Una de les empreses, Hesse Darmstadt Inc va ser creada a Panamà al juny de 2009, la qual cosa obre un nou front d'investigació. La societat està registrada en una notaria d'aquest país amb un capital de 10.000 dòlars encara que els seus directors són, aparentment, un bufet d'advocats i dos advocats amb despatx a la Ciutat de Panamà. Les altres empreses que apareixen com investigades, encara que encara en fase de diligències prèvies, són ACTE SL; ICTC i Iberika S.A.

La investigació de la jutge andorrana divergeix de l'oberta a València en incloure a Carlos Crespo Calatrava, germà d'Enrique Crespo, i a una altra persona, Vicente G. O., el nom del qual coincideix amb el d'un empresari valencià.

La jutgessa, que investiga delictes penats amb entre 3 i 8 anys a Andorra, es basa en un informe que acredita «l'existència d'un gran nombre de comptes oberts en entitats bancàries del Principat» titularitat dels citats, «i en les quals el seu principal mitjà d'operativitat ha estat els ingressos en efectiu i els ingressos de transferències, per ser posteriorment retirats en efectiu, «així com la no activitat comercial» i «les constants obertures i tancaments d'altres comptes i els seus nombrosos traspassos interns», segons va informar ahir una publicació valenciana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT