PUBLICITAT

Congrés per a la refundació del PLA abans del juny

ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'exsecretari del PLA es diregeix a la militància en l'últim congrés.. Foto: EL PERIÒDIC

Després de diverses sotregades, i d'arribar a celebrar un congrés, a finals de setembre passat, en què l'únic punt de l'ordre del dia era la proposta de dissolució, el Partit Liberal d'Andorra (PLA) manté un centenar de militants. Després de mesos de tasques burocràtiques –reducció de la despesa «al màxim» i renegociació a la baixa de la quota a la Internacional Liberal, a la qual el partit continua adscrit, la junta gestora que es va nomenar després del congrés del 26 de setembre exposava ahir als companys de formació l'estat de la qüestió i obria el debat per dissenyar el full de ruta de cara el futur, per arribar a celebrar un congrés refundacional de cara el juny vinent, segons van explicar fonts properes.

La reunió d'ahir, doncs, era per fer extensiu el seguiment i la feina que ha realitzat la gestora des del setembre, quan 18 militants es van oposar a la dissolució del PLA, fins a la data, a d'altres militants, i també implicar-los en la reorganització de la formació.

En un mes es volen tenir dissenyats uns grups de treball per marcar els nous objectius del PLA: definir un nou ideari i full de ruta, i definir quin model de país volen els liberals per al futur. D'aquestes comissions n'hauran de sortir les ponències ideològiques i estratègiques a presentar en un nou congrés refundacional, segons van explicar les fonts consultades, per a la seva aprovació.

Aquest congrés encara no té data, però s'haurà de celebrar abans del proper mes de juny «sí o sí». En el del 26 de setembre hi van assistir 36 militants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT