PUBLICITAT

Ferrer i Marín volen mancomunar més serveis el 2013

  • El primer serà el de les compres de material a partir de l'any que ve
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trini Marin i Rosa Ferrer, ahir, en la reunió de cònsols de les parròquies centrals. Foto: ÀLEX LARA

Mancomunar va ser una de les paraules més repetides per tots els polítics durant les eleccions comunals i constava en tots els programes electorals amb el lema mantenir el servei al ciutadà i optimitzar recursos, com va recordar ahir Rosa Ferrer. Ara toca passar del tríptic a la pràctica, precisament perquè aquestes intencions no quedin en paper mullat i perquè, segons va explicar Marín, està demostrat que mancomunar serveis «és un estalvi segur, tal i com es va demostrar amb la recollida selectiva conjunta». Per aquest motiu, els cònsols d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany es van reunir ahir per determinar l'organigrama d'aquest any, format per una estructura de treball basada en departaments tècnics.

sis serveis, d'entrada / De moment, la intenció és crear aproximadament uns sis grups de treball específics per tal d'analitzar la possibilitat de mancomunar diversos serveis (aquells que inicialment s'han posat sobre la taula): el primer, ja de cara al 2012, fer compres conjuntes de productes de neteja o de paper; de cara al 2013, es vol començar a mancomunar aspectes com la compra de flors de temporada, el servei de grua, la senyalització conjunta, organitzar una programació cultural única –ja que segons el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, «moltes vegades solapem actes amb la conseqüent falta de públic i augment de costos»– , i optimitzar els recursos que es destinen a les polítiques socials, com per exemple, la possibilitat de derivar les persones a les escoles bressol amb places, independentment de la parròquia, o mancomunar la compra del servei de cuina de les escoles bressol.

Aquest any hi ha serveis que no es poden mancomunar en primer lloc, segons va explicar la cònsol escaldenca Trini Marín, «perquè encara tenim edictes en fase de termini», i en segon lloc, tal i com va declarar Ferrer, «perquè primer cal mirar la legalitat, i si no es pot fer per llei, mirar si aquesta es pot canviar».

Calvet, cònsol menor d'Escaldes-Engordany, va voler aclarir que per ara «només hem fet una pinzellada als possibles serveis» i els quatre es van mostrar oberts a les propostes que vagin sorgint. Ferrer va destacar la «bona sintonia entre els dos equips» i tots es van mostrar disposats a seguir col·laborant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT