PUBLICITAT

Últim pas previ per a l'entrada en vigor de l'acord monetari

  • El ministre d'Afers Exteriors entrega a Rehn l'instrument de ratificació del conveni
EL PERIÒDIC
BRUSSEL·LES

Periodic
Rehn, en una compareixença ahir. Foto: EFE

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es va reunir ahir a la tarda amb el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, per dipositar l'instrument de ratificació de l'Acord Monetari entre Andorra i la Unió Europea. La trobada, que va tenir lloc a l'Edifici Berlaymont (seu de la Comissió Europea), a Brussel·les, va servir per posar sobre la taula aspectes relatius a la implementació de l'acord.

Saboya va aprofitar també la reunió per informar Rehn del procés de reformes iniciat per Andorra en la línia de l'obertura econòmica, així com el procés d'aproximació a la Unió Europea. En aquest sentit, el ministre d'Exteriors va recordar que el Govern continua treballant en la línia d'un nou marc institucional de relacions entre els tres microestats europeus (Andorra, Mònaco i San Marino) i la Unió Europea que permeti una participació progressiva al mercat interior, i que des de l'Executiu s'està treballant per definir les particularitats a garantir de manera directament lligada al procés d'obertura econòmica, segons narrava el Govern en un comunicat. Saboya i Rehn també van abordar diferents aspectes d'actualitat relacionats amb la zona euro.

ELS PASSOS QUE FALTEN / Una vegada dipositat l'Acord Monetari a la Comissió Europea, el següent pas serà l'acusament de recepció per part de l'organisme europeu. A partir d'aquell moment, l'article 13 de l'Acord Monetari estableix que l'entrada en vigor es produeix «el primer dia del segon mes següent» a la data en què les dues parts s'hagin notificat el vist-i-plau.

D'aquesta manera, a partir del moment en què arribi la notificació per part de la Comissió Europea, es començarà a comptar el termini i es comunicarà quina és la data definitiva d'entrada en vigor de l'acord. Així mateix, el Govern informarà dels terminis d'implementació de les diferents fases que preveu l'Acord Monetari i en què consistirà cadascun d'aquests passos.

Aquest conveni va ser negociat, en gran mesura, pel Govern socialdemòcrata, i el va signar l'Executiu actual, que hi va incloure un protocol d'entesa paral·lel, que condiciona el lliure establiment d'entitats financeres a l'autorització del supervisor de cada part, entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT