PUBLICITAT

'Game Over' recorre la història dels videojocs a través de tres creadors

  • Proposa un recorregut interactiu per jocs que han marcat la infància i la joventut de molts usuaris
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un dels videojocs exposats a Game Over, ahir. Foto: ANA / D. R.

L'exposició Game Over proposa un recorregut interactiu per videojocs que han marcat la infància i la joventut de molts usuaris que van començar de petits a jugar-hi i encara avui dia ho fan, a través dels tres grans creadors de la història del videojoc: Shigeru Miyamoto (Super Mario Bross), John Carmack (Quake) i Will Wright (The Sims). L'exposició es podrà veure fins el 22 d'abril al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria.

Els visitants de l'exposició Game Over podran contemplar les obres del creador del popular Super Mario (1983), Shigeru Miyamoto; així com de John Carmack, que conjuntament amb John Romero va fer Doom (1993) i Quake (1996) i és considerat el millor creador de motors gràfics; i també les de Will Wright creador de The Sims. Es tracta, doncs, d'una proposta que repassa la història del videojoc a través d'aquests tres grans mestres.

La directora del Museu del Tabac, Núria Parés, va explicar ahir durant la presentació que l'exposició va adreçada a tots els públics i fonamentalment els joves, però que esperen que al llarg d'aquests dos mesos també s'hi acostin les generacions dels 70 i 80, que són els que han crescut amb aquests jocs que ja s'han convertit en «veritables peces d'art dins de la tecnologia».

ORIGINALITAT / Jocs interactius, vídeos i documents acompanyen aquesta exposició original que des del 2006 està donant la volta a Espanya. A l'exposició d'Andorra, que ocupa dues sales del Museu del Tabac, el visitant podrà jugar a la Wii i amb les consoles dels 1990-1994, entre el quals s'hi troben títols com The Legend of Zelda, Super Mario Bross, Quake, Nintendogs, o simuladors com Simcity (dissenyant el propi model de ciutat). Són un total de 18 arcades i més de 10 consoles diferents.

La mostra està produïda per l'Obra Social Unnim i el comissari n'és Ricard Mas, que no va poder assistir a la presentació. A més, compta amb un catàleg amb textos sobre els tres creadors i un estudi sobre les relacions entre la música i els videojocs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT