PUBLICITAT

Ignorant la classificació

  • El River, amb deu triomfs seguits, s'enfronta amb el cuer Plasència amb l'intenció de seguir sumant
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

No deu ser gens fàcil ser el líder destacat, estar immers en una ratxa impressionant de deu victòries consecutiva en lliga i rebre el cuer a casa. En aquesta situació es trobarà el River avui a les nou de la nit. Ignorar la classificació i totes les estadístiques és el remei ideal per no caure en el relaxament i continuar sumant triomfs, que és la meta de l'equip que dirigeix Joan Peñarroya per consumar l'ascens directe quant abans millor.

Són tres les victòries d'avantatge respecte dels seus perseguidors i amb el valor afegit de comptar amb un partit menys que tots ells. Ho té ben après el tècnic del conjunt tricolor, qui ahir va convidar a no abaixar els braços: «Les matemàtiques diuen que hem de guanyar cinc dels deu partits que falten i tothom té ganes de guanyar-nos. Portem completats dos terços de la competició, queda un terç i ens espera un març terrorífic», va alertar Peñarroya.

És inevitable pensar que el River té un matalàs important en la classificació. En el subconscient de qualsevol esportista això difícilment no afecta en la mentalitat. Peñarroya no ho va negar –«costa continuar en aquesta línia», es va sincerar– però aquest home té la virtut de treure els aspectes positius i per això també va afegir que els seus jugadors s'han conscienciat de què encara no es pot deixar anar l'accelerador: «La derrota en la Copa ens va fer mal però ens va ajudar a posar els peus a terra. Sabem que la feina està encara per fer i al Plasència, si el deixes fer, té jugadors de gran nivell amb experiència a LEB OR que et poden complicar molt les coses».

Piru Ros és un dels líders d'aquest Plasència i forma un trio que demolidor en el joc exterior amb Morales i Robles. Ha viscut la marxa inesperada de Thornton, però l'equip extremeny ha trobat un relleu de garanties com és l'internacional portuguès Fonseca, un pivot intimidador sota la pintura. El Plasència, a més, ha estat amb el Prat l'únic que aquest curs ha pogut amb el River. Va guanyar en la primera volta per 56-54 –és des de llavors que el River està invicte en lliga– i l'any passat també es va imposar als andorrans en els dos partits de la fase regular.

Sigui com sigui el River va avui a totes perquè caigui l'onzè triomf seguit. Maresch va demostrar que té la lliçó ben apresa en recordar que «encara no som campions» i va deixar clar que el vestidor del River «de cap manera» es pot deixar anar encara. Peñarroya va reforçar les paraules de l'austríac en indicar que l'equip andorrà afronta aquest partit com qualsevol altre: «Anem primers perquè contra tots hem jugat amb la mateixa intensitat. La diferència amb els perseguidors és que en partits així nosaltres no hem fallat i ells sí». Las Rozas, Ourense, Araba i Corunya juguen fora així que és una jornada propícia per obrir més distàncies tot i que Peñarroya va incidir en què «respectem els rivals però a mi només m'importa el River».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT