PUBLICITAT

Cap de setmana de Copes del Món al Principat

  • El Dorado arrenca avui a Arcalís i demà hi ha el Quilòmetre Llançat a Grau Roig
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un dels riders inicia el seu concurs, a Arcalís en El Dorado 2011. Foto: VALLNORD

El Principat tornarà a estar aquest cap de setmana sota el lema tan encertat de Soldeu 2012 el món ens mira, ja que de nou tindrem a casa dues cites de Copa del Món. Aquesta vegada el protagonista no serà l'esquí alpí sinó el freeride a Arcalís, amb motiu de El Dorado, i l'esquí extrem amb el Quilòmetre Llançat a Grau Roig.

El Dorado arrenca amb la quinzena edició avui mateix a la Portella del Mig, on es disputa l'Open. Aquest cita, que s'estrena com a quatre estrelles –la màxima qualificació– dins del Freeride World Qualifier, compta amb una presència rècord de corredors andorrans. Hi serà la campiona del 2010 en snowboard femení Mònica Font i en esquí masculí Èric Urigüen, Guillem Fernández i el membre de l'equip Vallnord Dani Fornell. Avui hi hauran 84 riders en competició, els deu millors es classificaran per a la prèvia de demà i diumenge, la gran final.

A Grandvalira tindrem els esquiadors més ràpids del planeta donant el màxim a la pista Antenes de Grau Roig amb la presència de les principals figures internacionals de la disciplina, entre elles el rècord actual amb 251,40 km/h, l'italià Simone Origone, i el basc Ricardo Adarraga, l'únic esquiador que ha assolit velocitats superiors als 200 km/h, que ahir va fer una roda de premsa amb Atomic a Barcelona en la qual va assegurar: «Ser entre els deu primers estaria bé». I és que el nivell serà màxim, amb 64 corredors d'una desena de països entre els quals hi hauran els andorrans Marc Bergés, Miquel Garcia, Marc Navarro, Just Guitart i Francesc Robert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT