PUBLICITAT

RACC apel·la per Gutiérrez i adverteix que anirà «fins el final»

  • L'equip del sotscampió de les G.Series diu que les conseqüències de la sanció poden fer perillar «moltes coses»
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gutiérrez acompanya Zanini en les declaracions que va fer l'ex campió d'Espanya de ral·lis ahir a la tarda, davant de la seu de l'ACA. Foto: TONY LARA

Finalment Marc Gutiérrez no va fer l'apel·Lació tal i com havia explicat ell mateix a aquest rotatiu en l'edició d'ahir. Ho va fer l'equip per al qual corre les G.SeriesBPA, el totpoderós Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), que ja són paraules majúscules. Antonio Zanini, que es va autodefinir com un simple «carter» de la documentació, va pujar expressament de Barcelona i va ser el que va presentar a les 18.21 hores –el termini expirava a la mitjanit– els dos fulls de reclamació que signava el cap de RACC Motor Sport, Manel Casanovas.

La situació és molt més compromesa del que a priori sembla perquè van haver-hi amenaces amagades de tot tipus relacionades amb trucades telefòniques durant les darreres 48 hores, inversió en les competicions al Grandvalira Circuit... Tot això en boca de Zanini, que, sense dir-ho, va voler fer entendre que o es rectifica la sanció a Gutiérrez que l'ha acabat privant del títol a les G.Series BPA o que Andorra sortirà molt perjudicada a nivell esportiu.

Per començar Zanini, que per situar-nos és una institució en el món del motor–deu vegades campió d'Espanya de ral·lis i una d'Europa, entre d'altres èxits en un palmarès interminable–, va avisar amb què RACC aniria «fins a les últimes conseqüències». És a dir, que si el tribunal que ara ha de confeccionar l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) per revisar la maniobra per la qual va ser sancionat no rectifica tirarà per altres vies. «Tenim dues línies més d'estratègia si aquesta no funciona, alguna d'elles dolorosa però s'ha d'estar preparat». ¿La justícia ordinària? «Pot ser», va deixar anar. «No diré més perquè no es convenient mostrar les nostres cartes».

Sobre la sanció a Gutiérrez l'apel·lació es remet, en poques paraules, a que la maniobra que va fer ha tingut un càstig desproporcionat. «En la quarta prova un cotxe envesteix un altre quatre vegades fins que el treu del circuit i els comissaris van fer un simple avís verbal a l'agressor. Hi han d'altres situacions que no han tingut un càstig tan dur com aquest i per tant demanem que les regles siguin iguals per tothom».

I COMENÇA A TIRAR AMB BALA / A partir d'aquí Zanini va començar a treure els plats bruts de tot el que ha generat la sanció. Primer tocant la imatge del país: «Vist des de fora del país aquestes coses generen en una pèrdua de credibilitat vers Andorra».

Després amb trucades telefòniques inapropiades: «RACC ha rebut trucades telefòniques amb ànims dissuasoris que han escalfat més l'ambient, una d'elles al senyor Casanovas. Igual eren amb bona intenció però han empitjorat les coses».

Després va deixar una comanda a Pep Besolí, president del col·legi de comissaris i cap dels jutges de les G.Series 2012: «No ha estat a l'alçada. Una cosa similar va passar al 2008 i un tribunal el va fer rectificar una sanció. No hi ha cap mà negra però sí una falta de responsabilitat».

RELACIÓ EZPELETA-ACA-GUTIÉRREZ / I per últim va insinuar que patrocinadors d'enorme prestigi internacional podrien desvincular-se de l'ACA. «Carmelo Ezpeleta estava al circuit veient la cursa. Ja havíem parlat de què pugés gent de MotoGP en un futur però això fa perillar moltes coses...». Per situar-nos Ezpeleta és el director executiu de Dorna, la companyia que explota MotoGP i que va fer possible que Jorge Lorenzo pugés a la G.Serie 6 i té un tracte estret amb l'ACA. Ezpeleta, però, també és el propietari de Galiana, el patrocinador principal de Gutiérrez en el campionat andorrà d'automobilisme sobre gel i segons el propi Gutiérrez va dir quan el van sancionar: «Aquest càstig és injust i si Gutiérrez no guanya no tornem».

El pilot de RACC, però, no vol conflictes i va reiterar el que havia dit dimarts: «L'ACA és un gran organitzador, com casa meva i el campionat és espectacular però els comissaris m'han enganyat i per aquí no passo». També va dir que si Galiana deixa de patrocinar-lo la seva intenció és continuar competint.

Cal recordar que Gutiérrez va sumar 12 punts en la final de les G.SeriesBPA que els jutges li van descomptar per maniobra «temerària» i que en conseqüència el van privar de proclamar-se campió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT