PUBLICITAT

Loan presenta un monoplaça amb aroma a Fórmula 1

  • L'andorrà iniciarà l'aventura en les F-Renault 2.0 el 23 de març a Monza
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Loan i el president de la comissió esportiva de l'ACA Serracanta, ahir. Foto: TONY LARA

Comença una nova aventura. Àlex Loan va presentar ahir el monoplaça que durà en la campanya 2012 a l'Illa Carlemany i davant una cinquantena de persones. Un cotxe ja amb aroma a Fórmula 1 i amb el qual correrà la F-Renault 2.0 Alps, una nova aventura per al jove pilot lauredià de setze anys.

Loan manté a Thierry Canga com a coach, el qual va parlar dels reptes de cara a la nova temporada eludint resultats en la pista: «Continuarem amb el que van iniciar al 2007 quan va iniciar-se en aquest món en el kàrting. La F-Renault és el camí adequat epr acabar en la Fórmula 1 perquè cada vegada treballa més amb les joves promeses».

Loan ja va provar el cotxe en els tests que va fer a finals de l'any passat com a prova per accedir a la F-Renault de la mà de l'escuderia Arta Engineering, que a ell el va definir com un corredor «que ens va convèncer amb la seva manera de pilotar per constància, es forç i adaptabilitat» i al monoplaça com «una màquina d'enorme potència i agarri, d'última generació i preparat per a l'alta competició».

Tot elogis per a un Loan que iniciarà la pretemporada el 6 de març a Paul Ricard per continuar el 19 del mateix mes a Barcelona, el 16 d'abril a Motorland i el 26 a Navarra.

Quant al calendari de competició, començarà el 23 de març a Monza (Itàlia) en una competició que aplegarà deu escuderies i que constarà de set proves: després de Monza hi hauran Pau (França) l'11 de maig, Imola (Itàlia) el 25 de maig, Spa (Bèlgica) el 22 de juny, Red Bull Ring (Àustria) el 31 d'agost, Mugello (Itàlia) el 5 d'octubre i Barcelona (Espanya) el 19 del mateix mes.

Loan, de la seva banda, va reconèixer que necessitarà un temps per familiaritzar-se a un cotxe «molt diferent al de l'any passat» i en la línia de Canga no es va fixar cap resultat: «Això anirà en funció de com vagin les primeres carreres. Cada pas que faig per pujar de categoria és més important i sé que estic a prop de la Fórmula 1 però hem d'anar pas a pas per aconseguir aquest somni». Alguna cosa encara li queda per millorar. Per a Canga «ha de ser més agressiu». Loan comença a ser el prototip de guerrer que exigeix la Fórmula 1.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT