PUBLICITAT

La rotonda de Casadet, en funcionament al 2014

  • La boca oest del Dos Valires supera les proves de càrrega favorablement
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una projecció de la futura rotonda del pont de Casadet. Foto: GOVERN

El Consell de Ministres va acordar ahir la licitació de la futura rotonda del pont de Casadet, a l'encreuament entre el carrer Doctor Vilanova i la CG1 a la capital. Tindrà un cost de 2,4 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va calcular que l'adjudicació es pugui fer aquest estiu, i per tant l'obra s'entregaria a principis del 2014. Cinca va argumentar que aquesta és una «obra important, de les més destacades del pressupost».

La importància d'aquesta obra ve donada per dos aspectes, més enllà del volum pressupostari que representa. D'una banda, tindrà incidència en la pacificació del trànsit a la zona. «Té vocació de fer més fluïda la circulació», va manifestar el portaveu del Consell de Ministres, i alhora permetrà l'eliminació d'alguns girs a l'esquerra de l'avinguda Tarragona, a la zona dels Marginets.

A més, la construcció d'aquest punt rodó respon a una «reivindicació històrica» dels comerciants de «la part baixa d'Andorra la Vella», és dir del comerç de la plaça Rebés i el centre històric. Aquests tenien el «sentiment», segons Cinca, de «quedar-se al marge del flux de turistes», doncs al no tenir un accés més directe des de la carretera.

La licitació de les obres de la nova rotonda es fa per la via d'un concurs nacional i va acompanyada d'una segona licitació per adjudicar el control de qualitat per un valor que ascendeix al 2% del cost de l'obra.

En relació a la rotonda del Km0, Cinca va recordar que s'està estudiant com reduir-ne la sinistralitat «que és més alta del que semblaria raonable». Així, va assegurar que el fet que aquests treballs no estiguin pressupostats, això «no evitarà» fer el que correspongui.

EL DOS VALIRES AVANÇA / D'altra banda, Cinca va informar que les proves de càrrega de la boca oest del túnel dels Dos Valires van tenir uns resultats favorables, i que per tant les obres d'aquesta infraestructura encaren la seva recta final per tal que el túnel pugui entrar en funcionament a l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT