PUBLICITAT

Estudi de viabilitat per a ubicar un dipòsit d'aigua a la Rabassa

  • Actualment la parròquia té capacitat per emmagatzemar deu milions de litres
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Les muntanyes de la Rabassa. Foto: ÀLEX LARA

El Comú de Sant Julià de Lòria ha adjudicat un concurs públic per a la instal·lació d'un dipòsit d'aigua potable i xarxes de distribució a la zona de la Rabassa. De moment es tracta d'un pla de viabilitat, però en funció de les conclusions aquest nou dipòsit podria convertir-se en el novè de la parròquia laurediana.

Fonts del Comú van informar que aquesta infraestructura respon a l'augment d'habitatges tant a la Rabassa com a la zona de la Peguera. El dipòsit serviria per garantir el consum humà i també per gestionar els serveis hidràulics d'aquesta part de la parròquia.

A més a més, el que podria convertir-se en el novè dipòsit prendria força en el cas que seguís ampliant-se tota la zona de Naturlàndia. També podria servir en el cas que el parc decidís optar per la construcció de canons de neu per tal de frenar el dèficit actual. De moment aquesta temporada encara no s'ha pogut obrir l'estació d'esquí de fons.

Actualment la parròquia laurediana pot emmagatzemar fins a 10 milions de litres d'aigua, una xifra que garanteix completament el consum humà i els serveis que necessita la parròquia. Concretament, el dipòsit de Mont Llobar en pot acumular fins a 3 milions, el de Coll Jovell, la Borda de l'Arena i el camp de Tir tenen capacitat per emmagatzemar dos milions, el de la Font de Joans, un milió, el de Canòlich, 75.000, i finalment els de Certés i Aixirivall, 400.000 més cadascun.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT