PUBLICITAT

La residència assistida a l'Albó, el més costós de la CASS

  • Un trasllat en ambulància a Barcelona amb suport vital costa 724 euros, amb una cobertura del 90%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista exterior de l'EENSM. Foto: TONY LARA

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar ahir la totalitat de les tarifes de responsabilitat de la CASS per aquest 2012. A les ja anunciades la setmana passada, entre les quals les noves tarifes per anar al metge o al dentista, se li afegeixen d'altres conceptes tarifaris com el preu del transport sanitari, de la Clínica Geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar o de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENM). És en aquesta darrera instal·lació on s'ofereixen a la ciutadania els serveis que costen més a la Seguretat Social. Per exemple, la residència assistida a l'Albó, per a persones discapacitades, costa 2.721 euros. La cobertura és del 90%.

D'altres serveis que superen els 1.000 euros en aquesta infraestructura són l'educació especial, que costa 1.151 euros, o l'impuls d'atenció amb continuïtat, que té un cost de 1.185 euros amb una cobertura també del 90%. El centre Xeridell té un cost de 50 euros, amb el mateix percentatge de cobertura.

Pel que fa a la clínica Enclar, l'atenció residencial medicalitzada costa 105 euros, mentre que l'assistida 74 euros. Les tarifes no han patit modificacions en relació a l'any passat.

el cost del transport / La publicació al BOPA també informa de cost del transport sanitari fora del Principat. Per exemple, el trasllat a Barcelona o a Tolosa d'una ambulància amb Suport Vital Avançat té un preu de 724 euros, amb una cobertura del 90%. El trasllat en ambulància convencional és gairebé 200 euros més econòmic.

D'entre els serveis sanitaris més cars, també destaquen els 673,30 euros per una estada a la Unitat de Cures Intensives o els 1.051 euros per a realitzar-se una prova de Litotrícia extracorpòria per ones de xoc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT