PUBLICITAT

Sarkozy és contrari al reconeixement de les llengües

  • El copríncep exposa que la Carta europea va en contra de la història nacional francesa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El president de la república de França i copríncep d'Andorra, Nicolas Sarkozy, va manifestar diumenge durant el seu primer míting com a candidat que és partidari a no ratificar la Carta europea de les llengües regionals. En un discurs a la localitat francesa de Marsella, va manifestar que quan «s'estima a França no es pot proposar la ratificació de la Carta europea de les llengües regionals que no es proposa només fer viure aquestes llengües en les que crec, sinó que vol fer reconèixer els drets lingüístics a totes les minories i posar-les sota control d'un Tribunal Europeu que no tindrà en compte la nostra història nacional i de la tradició republicana».

Sarkozy, per tant, va mostrar el seu desacord en el reconeixement de llengües minoritàries com és el cas del català, que volen potenciar regions com els nord-catalans del país gal.

Aquesta frase ha provocat reaccions, segons va informar ahir el mitjà català VilaWeb. En l'àmbit polític, en nom del Partit Socialista, el diputat Jean-Jaques Urvoas va declarar que s'estranya de la «violència de les declaracions, quan afirma que els defensors de les llengües regionals no s'estimen França». Urboas va recordar al president que aquesta Carta ha estat ratificada per la Gran Bretanya, Alemanya, els Països Baixos, els països escandinaus, i els dirigents d'aquests estats, i «no es pot dir que no s'estimin el país com Sarkozy s'estima el seu», va manifestar Urboas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT