PUBLICITAT

El Comú d'Encamp es planteja deixar Saetde si inverteix més fora

  • La corporació vol millorar les relacions amb la societat però vol que les inversions siguin a la parròquia
PEPA GALLEGO
ENCAMP

la voluntat de millorar les relacions amb Saetde per part del Comú d'Encamp no és incondicional. Davant de les darreres inversions a l'estranger que ha fet la societat, el govern comunal es planteja la possibilitat de sortir-se'n d'ella si el gros de les despeses van destinades a l'estranger. Així ho van confirmar ahir des del Comú d'Encamp, tot i que van remarcar que l'esperança està en que es reconduexi aquesta tendència de buscar fora on destinar els diners i que sigui la parròquia el principal punt per invertir.

L'anterior corporació del Comú d'Encamp, capitanejada per Miquel Alís, ja es va mostrar contrària a les grans inversions que des de Saetde, i en concret Pas Grau Internacional, es feien fora del país. En reiterades ocasions el Comú ja havia estat contrari en votacions sobre la inversió de la societat a l'estranger. Ara però, la postura contrària de la corporació ha donat un pas més. El Comú de Jordi Mas pressionarà la societat en el sentit de vendre les accions si aquesta li dedica més esforços inversors a països com a Turquia o Espanya.

Com a administració comunal, el Comú vol que allò que surt de les arques comunals sigui revertit en la parròquia, en un primer termini, i per al país, finalment.

Tot i aquesta postura, des del Comú i com ja es va deixar palès en l'anterior consell comunal, vol anar per la via de les negociacions, i no dels enfrontaments amb Saetde.

Només en 50 dies de govern comunal, els responsables del Comú ja havien mantingut dues reunions amb els de Saetde per tal d'apropar postures i arribar a acords. Així, tal i com ja va avançar aquest rotatiu, la resolució d'alguns plets amb negociacions prèvies com és el cas de la concessió dels terrenys de la Concòrdia podia derivar en un acord per ampliar el domini esquiable a la zona dels Cortals.

Argentina i Turquia havien estat els darrers objectius de la societat per projectar importants inversions. El Comú d'Encampn en els diferents consells d'administració de Saetde, i amb la corporació anterior, ja s'havia mostrat contrari a posar diners públics en inversions estrangeres.

El Comú d'Encamp espera que en les properes reunions s'arribi a un acord en doble sentit. Per una banda, per millorar les relacions internes amb la societat amb els diferents acords per solucionar alguns dels plets pendents. Per altra banda, i conseqüentment des de la corporació esperen que Saetde es replantegi la política d'inversions i que els diners siguin revertits en benefici de la parròquia i del país.

Tal i com ja va avançar aquest rotatiu entre els projectes que podrien desenvolupar-se en la parròquia està el de l'ampliació del domini esquiable cap a la zona dels Cortals i també la implicació de la societat en la promoció d'estiu de l'estació amb l'organització i participació d'activitats d'estiu, com ja les fa Ensisa a Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT