PUBLICITAT

Un milió d'euros per donar feina temporal a 160 desocupats

  • L'ocupació tindrà una durada màxima de sis mesos i es percebrà el salari mínim vigent
22022012vila
El ministre portaveu ha estat acompanyat aquest dimecres pel ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, i la directora de Treball, Maria Geli. Foto:ANA / MARTA TORT
El Govern ha aprovat un programa de treball per donar feina temporal a les persones desocupades. La partida que s'hi dedica supera el milió d'euros, i es calcula que com a màxim es podrà ocupar a unes 160 persones per una durada màxima de sis mesos, que percebran el salari mínim vigent. El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, ha assegurat que aquesta mesura s'afegeix a les prestacions i programes laborals que ja existeixen i que s'ha creat amb un doble objectiu: ajudar les persones desocupades i afavorir treballs en benefici de la comunitat. El programa estarà en marxa a partir del març i servirà per cobrir feines de l'Administració general i de l'Administració de justícia que siguin necessàries i útils.
El Govern ha aprovat aquest dimecres una mesura per fer front a l'increment de desocupats i a la pèrdua de llocs de treball que pateix el país. Es tracta d'un programa de treball per oferir feines temporals, que vol ser un primer pas per crear un pla integral de solidaritat que s'anirà concretant durant els propers mesos. El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, ha explicat que l'objectiu final és oferir més iniciatives i fer una revisió global de totes les prestacions i programes laborals, per evitar que se solapin o que no compleixin els seus objectius.

Pel que fa al programa de treball temporal, s'ha pressupostat un milió d'euros per al 2012, un import que servirà per donar feina a un màxim de 160 persones durant un període de sis mesos. Per acollir-se al programa, cal estar inscrit al Servei d'Ocupació com a mínim durant tres mesos en l'últim any, no haver rebutjat cap oferta de treball adequada durant els darrers tres mesos, i no realitzar cap activitat remunerada ni percebre la prestació per desocupació. Els beneficiaris seran remunerats amb el salari mínim i tindran una persona que faci el seguiment de la seva tasca.

Actualment s'està treballant per determinar els perfils de feines que es podran oferir en els diferents departaments de l'Administració central i de l'Administració de Justícia. Vila ha assegurat que no s'inventaran cap lloc de feina sinó que es pretén que cada departament identifiqui feines útils i necessàries que no hagin estat pressupostades, com ara tasques d'arxiu o neteja de boscos o rius. Es preveu que els llocs de treball s'hagin concretat durant els propers deu dies per tal de poder posar en marxa el programa a principis de març.

De moment, el Govern no sap quin tipus d'acollida tindrà el programa, però Vila ha destacat que, tot i que continua havent-hi moltes persones desocupades del sector de la construcció, malauradament actualment al Servei d'Ocupació comença a haver-hi perfils de tota l'escala professional, incloent tècnics i administratius. Actualment hi ha un total de 770 persones inscrites i 80 perceben la prestació per desocupació involuntària.

El ministre titular de Treball també ha indicat que està previst parlar amb els comuns per estudiar com fer extensible aquesta iniciativa a les administracions locals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT