Marín es queda als vuitens a causa d'una topada múltiple a Stoneham

• L'andorrà, onzè en les classificatòries, acaba 26è en la cinquena Copa del Món d'snowboardercross
STONEHAM

Un moment de la carrera. Foto: EL PERIÒDIC

Una situació desgraciada va impedir a Lluís Marín continuar sorprenent amb un altre gran resultat en la Copa del Món d'snowboardercross. El surfista de neu de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) es va quedar en els vuitens a causa d'un xoc múltiple només prendre la sortida en la fase final de la cinquena prova, disputada ahir en l'estació canadenca d'Stoneham i es va haver de conformar amb el 26è lloc –encara no oficial al tancament de l'edició–, el segon pitjor resultat de la temporada.

Ell, però, segons explica no va tenir culpa de res en la topada. Els sis corredors anaven en bloc i només havien avançat vint metres quan el primer va recepcionar malament en el primer salt de la sisena sèrie. «Jo anava segon i entre el primer i el tercer em van fer un sandvitx que em va fer anar a terra». Marín es va aixecar immediatament amb quatre dels sis corredors per davant d'ell. Finalment va poder quedar quart, un resultat insuficient perquè només els tres primers accedien als quarts de final.

«ENRABIAT» PEL QUE VA PASSAR / El surfista de neu andorrà va admetre estar «enrabiat» per tot el que havia succeït. «No sé si podia haver fet un gran resultat però és que tampoc no he tingut l'opció de provar-ho. És una llàstima perquè ara m'estic trobant molt còmode a sobre de la taula...», va lamentar. De tota manera, més en fred, Marín va reconèixer que des d'aquesta temporada les possibilitats de què hi hagin xocs múltiples han augmentat, ja que ara les sèries ja no són de quatre corredors com anteriorment, sinó de sis. «Ara s'ha de tenir en compte que també hi juga el factor sort, aquests tipus d'accidents es produeixen més sovint però bé, formen part del joc i també és important que tinc l'espatlla delicada [arran de la subluxació que va patir a Blue Mountain fa dues setmanes] i no m'he fet mal».

Marín, que havia aconseguit la onzena posició en les classificatòries, va fer un 26è lloc que suposa el segon pitjor resultat de la temporada per a ell. Només a Veysonnaz, on va viure una situació similar a la d'ahir, va acabar el 42è. En la primera prova a Telluride havia estat 19è, en l'altra prova que va fer a Veysonnaz va ser 17è i fa quinze dies a Blue Mountain 5è, la millor classificació de la seva carrera en la Copa del Món.

PAURAULES D'ÀNIM DE VISA / El director tècnic de la FAE, Carles Visa, l'havia exigit com a objectiu acabar entre els vint primers vist el gran nivell que estava mostrant Marín, tot i que a principis de temporada donava per bons resultats acabar entre el 25 i el 30. Visa va tenir paraules d'elogi cap al seu alumne en indicar: «Està fent una temporada brillant i ahir [dilluns per al lector] va classificar-se sobrat per a la final. Aquestes coses són normals quan vas apilonat i a tanta velocitat, no hi ha més».

DUES PROVES PER ACABAR / Marín té ara una o dues proves per endavant abans de donar per acabat el circuit mundialista. La següent hauria de ser a Bardonecchia el pròxim 1 de març, tot i que a la web de la FIS consta com una prova cancel·lada i clourà el curs a Valmanenco el 13 del mes següent.