PUBLICITAT

Sans diu que la gestió dels Cortals haurà de passar per concurs públic

  • El cap de l'oposició critica que el govern comunal vulgui concedir a Saetde el projecte
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Eluska Galdós i Joan Sans, membres de l'oposició del Comú d'Encamp, en una sessió del consell. Foto: TONY LARA

El cap de l'oposició del Comú d'Encamp, Joan Sans, va criticar ahir que el govern comunal hagi decidit negociar amb Saetde la concessió de la zona dels Cortals per a una futura ampliació del domini esquiable. El número u dels socialdemòcrates encampadans va manifestar que aquesta concessió «tal i com marca la llei, primer haurà de passar per un concurs públic, seguint els procediments legals», va dir Sans.

L'ampliació de la zona esquiable cap als Cortals, per apropar el domini al nucli urbà, és una proposta que contempla l'actual govern comunal i que, segons va manifestar Torres a aquest rotatiu, es podrà arribar a un acord sobre el projecte en dos anys, tot i que el termini per a l'execució hauria de ser de vuit anys, aproximadament. Sans no critica el contingut del projecte perquè assegura que la idea de revitalitzar i donar vida en estiu a la zona també la contemplaven en el programa electoral. La forma en la que s'està fent, és el motiu de la crítica del cap de l'oposició.

Segons Sans, el govern comunal no ha comunicat als membres de l'oposició les idees que s'estan negociant en les dues reunions que s'han mantingut amb Saetde. I per altra banda, no entén com es pot negociar una concessió de la gestió d'una zona, quan «per llei, ha de passar per concurs públic», va dir.

Per tot, Sans reclama explicacions als responsables del govern comunal per a que expliquin el contingut d'aquestes negociacions.

Per altra banda, Sans considera que aquest projecte anunciat està encara en una fase molt embrionària i critica que es parli quan encara «ni ells ni nosaltres tenim un projecte damunt de la taula».

RESOLDRE ELS PLETS DE SAETDE / Sans però considera que la implicació de Saetde en la zona dels Cortals i també en la desestacionalització que es vol donar i oferir activitats a l'estiu «és imprescindible». De fet, el cap de l'oposició del Comú d'Encamp considera que Saetde hauria d'implicar-se com l'altra societat gestora de Grandvalira, a la part de Canillo, Ensisa, que durant l'estiu és qui s'encarrega de les activitats de l'estiu. En aquest sentit Sans considera que Saetde ha d'agafar protagonisme i que no sigui només el Comú qui hagi de pagar.

Tot i això, Sans considera que els plets que té pendent el Comú d'Encamp amb Saetde «s'hauran de resoldre», però en concret el que fa als terrenys de la Concòrdia, el cap de l'oposició diu que s'hauria d'iniciar la via administrativa, suggerida pel Superior, per tornar a començar el plet, ja que dues sentències donaven la raó al Comú, dient que els terrenys no entraven dins de la concessió de Saetde. «No es pot cedir l'explotació depèn a quin preu», va manifestar Sans. El cònsol menor va avançar en aquest aspecte que una de les possibilitats que s'estudien és la d'oferir la concessió d'aquests terrenys a la societat, per a que, a canvi, Saetde ampliï el domini als Cortals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT