PUBLICITAT

Primer debat de les retallades als funcionaris, l'1 de març

  • La Sindicatura admet a tràmit la proposició de llei de la nacionalitat socialdemòcrata
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una reunió de la junta de presidents anterior. Foto: TONY LARA

La Junta de Presidents, en la reunió que va celebrar ahir, va decidir obrir el període de sessions parlamentàries el proper dia 1 de març convocant un Consell General ordinari per aquesta data. Aquesta sessió servirà per debatre i votar l'esmena a la totalitat presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata al projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal presentada.

L'esmena a la totalitat del text de les retallades als funcionaris serà el darrer dels punts de l'ordre del dia, tot i que és el que es preveu de més interès, malgrat que es preveu el rebuig de l'esmena formulada pel president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i que després el text tornarà a la comissió d'Interior per treballar les esmenes parcials que s'hi han presentat.

La sessió s'iniciarà amb el preceptiu informe de la comissió permanent exposant l'activitat que s'ha dut a terme fora del període de sessions, i seguirà pel debat i votació del projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum, és a dir, el text que persegueix l'increment del preu del tabac.

La reunió, en la què el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va ser substituït pel president suplent, Daniel Armengol, també va servir per repartir els projectes de llei en curs a les diferents comissions legislatives per al seu treball. La comissió d'Interior tractarà el projecte de llei de modificació de la Llei qualificada d'immigració; la d'Ordenament tractarà el projecte de llei de suplement de crèdit per fer front a les despeses derivades de les actuacions addicionals efectuades pel Govern en la campanya de pavimentació o reforç de les calçades de carreteres generals, secundàries i dels carrers (any 2011), amb motiu de l'acabament de diverses obres de la xarxa viària nacional; i la comissió d'Economia debatrà el projecte de llei de modificació de la Llei general de l'allotjament turístic. Així mateix, es va establir l'ordre del dia per la sessió tradicional del dia de la Constitució, en la què les delegacions del Consell General a l'OSCE i a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia exposaran els respectius informes.

Posteriorment a la Junta de Presidents s'ha reunit la Sindicatura que ha admès a tràmit al proposició de llei de la nacionalitat presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT