PUBLICITAT

Escaldes arriba ja a les 2.600 places d'aparcament

  • Inaugurat el pàrquing del Pessebre, amb capacitat per a 31 cotxes i 10 motos
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cònsol menor, Marc Calvet, la cònsol major, Trini Marín, i la consellera Magda Sinfreu, ahir en el nou aparcament. Foto: TONY LARA

Els veïns de la part alta d'Escaldes, i més en concret de l'avinguda del Pessebre compten amb un nou aparcament de zona blava, amb una capacitat de 31 vehicles i 10 motocicletes. Amb aquestes, la parròquia escaldenca arriba a un total de 2.597 llocs d'aparcament, entre zones blaves i aparcaments verticals i horitzontals. El cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet considera que el nombre total de places és òptim.

El nou espai inaugurat ahir, ubicat on estava l'antiga deixalleria que s'ha traslladat a l'avinguda del Pont de la Tosca, vol servir per evitar que els vehicles aparquin en doble fila a l'avinguda del Pesebre, i també està pensat en previsió del començament de les obres de la zona del Falgueró.

Aquest nou aparcament és important en aquesta zona de la part alta de la parròquia escaldenca, perquè segons va explicar Calvet hi ha molta població concentrada i la ubicació concreta és un carrer amb un sol carril de direcció. Aquest fet, feia que molts cops, i per la nit, els veïns aparcaven en doble fila a l'avinguda del Pessebre.

El projecte d'enderroc, l'enquitranament, la pavimentació i els treballs de pintura que han suposat les obres d'aquest nou aparcament han costat al Comú d'Escaldes, 90.000 euros.

El nou aparcament comunal també s'ha fet en previsió per quan comencin les obres de la zona del Falgueró. Amb aquestes noves places d'aparcament es pot cobrir les necessitats de l'Hospital, per la seva proximitat i d'altres punts referents de la parròquia com és Caldea. Altres localitzacions importants properes al nou aparcament és el cementiri. Aquest però seria l'ús diari que es pot preveure perquè el nocturn anirà més destinat als veïns que viuen en l'avinguda del Pessebre i proximitats.

Per accedir al nou aparcament només es pot anar per l'avinguda del Pessebre, tal i com marca el sentit de l'únic carril d'aquesta via del centre històric de la parròquia.

El nou pàrquing és de zona blava i, ara per ara, no es preveu que s'ubiqui cap tanca com sí que passa alguns aparcaments horitzontals de la parròquia. El pàrquing que també compta amb una plaça per a persones amb discapacitat té instal·lat un parquímetre ubicat a l'entrada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT