PUBLICITAT

George de la Jungla i Vonn, a l'Óssa

  • Centenars de persones van presenciar ahir la sàtira del Ball de l'Óssa d'Encamp
  • Abans però mig miler de persones van gaudir de la botifarrada de Canillo i altres 150, al brou d'Ordino
EL PERIÒDIC
ENCAMP / CANILLO / ORDINO

Periodic
George de la Jungla va aparèixer ahir a la tarda, al Ball de l'Óssa. Foto: TONY LARA

Com ja va passar aquest diumenge amb el Judici dels Contrabandistes, la decisió de les cònsols d'Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria d'apujar-se el sou va ser el principal objecte de sàtira per part dels joves d'Encamp durant el Ball de l'Óssa celebrat ahir a l'aparcament de l'Areny,. També van rebre els membres de l'actual corporació comunal així com la classe política en general, ja que com van reconèixer els mateixos actors «amb les eleccions teníem més material del normal».

Centenars de persones es van aplegar ahir a la tarda a l'aparcament de l'Areny per gaudir del tradicional Ball de l'Óssa del Carnaval encampadà, que, com els darrers actes d'aquesta festa, va estar protagonitzat pel debat sobre els sous dels cònsols.

Es va ironitzar també sobre les promeses dels partits durant la campanya, de les quals «després no se'n recorden». També hi va haver comentaris per a alguns membres de l'actual corporació local, com els cònsols, amb motiu dels quals «es declararà Sant Jordi festivitat de la parròquia» o els consellers de l'oposició Joan Sans i Eluska Galdós, alias Joan Sansi i Eluski Galdi, protagonistes de la pel·lícula La jaula de las locas, informa l'ANA.

Altres personatges que van aparèixer mentre els dallaires segaven el camp van ser l'esquiadora Lindsay Vonn, qui va baixar obrint-se pas entre el nombrós públic, o un grup de ferrallers andalusos que feien negocis amb el Comú.

Un any més els pagesos van acabar empastifats de farina, ous i tot el berenar que els va portar la noia del grup, per la qual es van acabar barallant. La disputa va finalitzar quan va fer acte de presència l'óssa per menjar-se el berenar dels dallaires i que va ser morta per d'uns militars ianquis. Per posar punt i final a la festa, els presents van poder gaudir d'all i oli i la música de la xaranga.

BOTIFARRADA A CANILLO / Per la seva banda, Canillo va acomiadar el Carnaval amb la tradicional botifarrada que es va celebrar ahir davant del Comú. En total es van repartir 110 quilos de botifarra a unes 500 persones que es van elaborar diumenge amb la matança del porc, acompanyada d'all i oli de codony, 60 quilos de pa i 60 litres de vi. Després de l'àpat, el jovent de la parròquia va escenificar el judici del Carnestoltes, a qui es va acusar, entre d'altres qüestions, de ser el culpable de l'anul·lació de la primera prova de la Copa del Món o que el nou cònsol major hagi triat «les noies més maques de la parròquia de conselleres». Malgrat el fred, els canillencs i els esquiadors que baixaven de pistes es van aplegar a la plaça Carlemany ahir a la tarda per gaudir de la tradicional botifarrada de Carnaval. Es tracta de l'últim acte de la festa, que a Canillo ha durat tres dies i que va començar amb una rua protagonitzada per més de 100 infants.

Abans però, a Ordino, un total de 150 ordinencs es van acostar ahir a degustar el tradicional brou de Carnaval a la plaça Major. Es tracta d'una tradició recuperada en forma d'àpat popular que des de fa ja uns anys regala l'Hotel Babot. Antigament, el dilluns de Carnaval les cases del poble preparaven un caldo que els joves robaven i se'l menjaven a la plaça. Ahir, però, tot i les baixes temperatures, es van poder repartir un total de 150 racions de brou acompanyat de pilota, botifarra, costella de porc, pa i vi. Aquest any han estat els treballadors del Departament de Turisme els encarregats de repartir l'àpat, disfressats de metges a tota la població.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT