PUBLICITAT

El 4% de les víctimes de maltractaments són homes

  • El 96% dels que pateixen maltractament de la parella són les dones
P .G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Cartell de l'Equip d'Atenció Integral de la Dona. Foto: TONY LARA

Quan es parla de violència de gènere, sempre ens referim a dones maltractades, però també hi ha homes que acudeixen als serveis d'Atenció Primària per denunciar que són víctimes de maltractaments de les seves parelles. Val a dir, que aquest percentatge és molt desequilibrat. Segons asseguren des del Servei d'Atenció Primària, només el 4% dels casos de violència de gènere atesos són d'homes, i el 96% són de dones.

En aquest sentit també cal destacar, segons asseguren des d'Atenció Primària, que els homes tenen més vergonya de reclamar ajuda quan pateixen una situació de maltractament o violència de gènere.

Tant en els casos femenins com en els masculins, es preveu que hi ha un nombre més alt de persones que són víctimes de violència en les seves parelles, i que només un percentatge baix arriba a reclamar ajuda i/o a denunciar-ho.

Les dones, per la seva part, també els hi costa demanar ajuda perquè tenen sentiment de culpabilitat i se senten responsables. Aquest concepte és el més difícil de superar, perquè un cop se n'adonen que no hi ha cap raó que justifiqui la violència, és quan accedeixen a ser ajudades pels serveis corresponents i quan veuen que el que han patit és denunciable, segons asseguren des de l'Equip d'Atenció Integral a la Dona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT