Font venç unes G.SèriesBPA que Gutiérrez considera «un robatori»

• Els comissaris deixen sense punts qui era líder per una acció considerada «temerària» amb De la Casa
PAS DE LA CASA

A l'esquerra, Font, que es va adjudicar la classificació general amb 12 punts d'avantatge sobre Gutiérrez. Foto: JAS

Polèmica a les G.Sèries-BPA en la cursa final, la que decidia el títol en 4RM i en 2RM. Després de les curses, amb tot analitzat i discutit, el campió en 4RM va ser Ferran Font, que aconseguia així el seu primer títol, mentre que en 2RM Claudi Ribeiro Leite, dels joves pilots de l'ACA, confirmava el lideratge, tot i ser 5è en la G.SèriesBPA6 que tancava el calendari. Ara bé, la batalla va venir quan es va penalitzar sense punts en la Final A Marc Gutiérrez, que era el líder provisional, després de topar en la Final A amb Gerard De la Casa, que lluitava pel podi. Gutiérrez va fer el tràmit administratiu dissabte per apel·lar a l'Automòbil Club Andorra demà dimarts, i va catalogar la carrera de «robatori».

Campió de les G.SèriesBPA els anys 2008, 2009 i 2011, Gutiérrez va ser crític: «No sóc un pilot dur i mai ho he estat, vaig fer una final de llibre i penso que m'han robat. La maniobra que jo faig s'ha fet 25 vegades. Gerard s'obre en el revolt i jo veig el forat, llavors em poso davant i guanyo la posició. Ell abans em va empotrar a mi i no va passar res. Són coses de carrera. Jo tenia les meves portes marcades amb rodes, i ningú tampoc no ha dit res». Per la seva part, De la Casa no va voler entrar en polèmiques ahir.

Els fets són de la Final A, quan es va haver de fer dues sortides perquè en la primera hi va haver la topada entre Gutiérrez i De la Casa. Segons els dirigents de carrera, primer es va treure bandera vermella per anul·lar la sortida i després es va fer un informa per part del director de cursa. Així, amb les imatges de la televisió de prova, els comissaris esportius van considerar «temerària» l'acció del pilot del Citroën Evo II-RACC Motorsport.

Aquesta Final A tenia en joc el títol de la classificació general entre Font i Gutiérrez, perquè aquest, en la Sèrie 2 va trencar el cable de l'accelerador, i Font, que ja havia guanyat a la Sèrie 1, també ho va fer a la 2, superant així en la general a Gutiérrez en 12 punts. Al final, la decisió dels comissaris de no deixar puntuar el pilot de Citroën van decantar la balança en Font.

En 2RM, Claudi Ribeiro Leite va obrir el seu palmarès amb el títol final, després de ser 5è en una cursa en què va destacar Ramon Plaus, que es va imposar en l'última cita per ser finalment quart en la general, per darrera del podi format per Leite, Simó Sala i Alfons Martisella.