PUBLICITAT

Penjat el cartell de complet

  • La majoria d'hotels registren ocupacions que freguen el 100% i les estacions reben 30.000 esquiadors
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les pistes del sector de Pal es van omplir d'esquiadors, ahir al matí. Foto: VALLNORD

El país s'ha penjat el cartell de complet aquest cap de setmana. La majoria d'hotels tenen una «gran ocupació» i les estacions d'esquí també van notar una alta afluència que bé podria ser «de rècord», i al sector de Vallnord Arcalís també van haver de deixar de vendre forfets. Les carreteres també van patir algunes conseqüències de l'arribada dels turistes.

Pel que fa al sector hoteler, el portaveu de la Unió Hotelera, Joan Antoni Azurmendi, va explicar ahir que aquest cap de setmana es té «una molt alta ocupació», que ja ve des de mitjans de setmana. Des de dimarts i dimecres diversos establiments preguntaven a d'altres per poder donar resposta a les demandes d'allotjament rebudes, segons va informar Azurmendi. És a dir, que finalment van ser molts els que van haver de penjar el cartell de complet, i això fa que la mitjana d'ocupació hotelera s'hagi situat entre el 80% i el 100%, segons va xifrar el portaveu dels hotelers. Una ocupació que se situa, aquestes dues setmanes de Carnaval, «per sobre de l'habitual», doncs igual que a la setmana que es deixa enrere s'han tingut una afluència nombrosa, s'espera que passi en la que tot just s'ha d'encetar.

Aquestes dades fan que el sector estigui moderadament satisfet, doncs tampoc és extraordinari gaudir de bones xifres d'ocupació les dues setmanes al voltant de Carnaval, tal com va recordar Azurmendi, doncs a França es reparteixen les vacances d'hivern entre aquestes dues setmanes. Però en un context de crisi, que es compleixin les expectatives «alegra», va reconèixer el portaveu del sector.

A més del Carnaval, com a explicació a l'elevada ocupació, Azurmendi va afegir la «coincidència» del bon clima amb la nova neu caiguda les últimes setmanes.

A LES PISTES / A Arcalís, Vallnord, també van haver de penjar el cartell de complet i deixar de vendre forfets al voltant de les 12.30 hores, quan les zones d'aparcament d'aquest sector van quedar plenes i es van anar desviant els esquiadors als altres sectors. Malgrat això, «la gent ha esquiat molt bé», va apuntar el director general de Vallnord, Martí Rafel, fent notar que no hi va haver grans aglomeracions. Però no va ser l'únic sector a rebre una gran afluència d'aficionats als esports de neu. Segons va manifestar el director general de Vallnord, Martí Rafel, ahir entre els tres sectors –Ordino Arcalís, Pal i Arinsal– es van rebre al voltant de 13.000 esquiadors, una xifra «no sé si és un rècord, però bé ho podria ser».

A Grandvalira també es van rebre nombrosos aficionats, lleugerament per sobre de les previsions. Segons va informar el director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, van ser uns 17.000 esquiadors els que van escollir aquesta estació. Són les xifres que «s'havien de fer», va explicar Torreño, tenint en compte que s'està en «plena temporada alta». Però després de diversos caps de setmana amb problemes de vent o neu, les dades són rebudes més satisfactòriament.

Els motius d'aquesta remarcable afluència, segons van coincidir en assenyalar tant Rafel com Torreño, i en la mateixa línia apuntada per Azurmendi, són la bona qualitat de la neu gràcies a les darreres precipitacions i la meteorologia favorable. «Després de molts dies amb problemes, aquest és el primer cap de setmana tranquil», va manifestar el portaveu de Grandvalira, i «la gent ha respost».

MOBILITAT / L'afluència de turistes també l'han notat al centre nacional del trànsit. Des d'aquest es va informar que l'entrada de vehicles aquest cap de setmana ha estat més notable del que és habitual. A més, per la baixada de pistes es van produir més retencions que els altres caps de setmana de la temporada. Així, a la Massana es van allargar les cues des de les 16.45 fins a les 19.15 hores . A l'altra vall, a Canillo les retencions van començar a les 16.30 i es van allargar més enllà de les 19.45, i a Encamp van produir-se de les 17.20 hores a les 19.00, segons van informar des de l'agència de Mobilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT