PUBLICITAT

Dorribo va pagar per salvar la fallida d'una farmàcia andorrana

  • L'aixecament de part del sumari desvetlla que els diners de l'empresari no van ser per a Blanco
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'empresari Jorge Dorribo, sortint dels jutjats de Lugo. Foto: EFE

Aixecat un informe pericial de l'Agència Tributària sobre el cas de l'Operació Campeón es desmunten part de les acusacions realitzades per l'empresari farmacèutic, Jorge Dorribo, que va denunciar l'exministre José Blanco. Aquest informe conclou que, de forma contrària al que es va denunciar a la jutge de Lugo, Dorribo no va obtenir dels seus comptes a Andorra els 200.000 euros que diu que el febrer del 2011 va lliurar a Blanco, a través d'un cosí. Segons la investigació en aquesta data, l'empresari va realitzar, junt a altres transferències de diners, una per valor de 15.000 euros, des dels comptes en Andorra a un compte de la societat Salut d'Innovació «per poder aixecar la fallida que pesava sobre la farmacèutica Elisa Muxella (directora de l'institut de Drets Humans d'Andorra), en compliment del contracte signat per ella».

La conclusió d'aquesta prova pericial, segons explica Europa Press, és que l'operació és aliena i independent del suposat pagament efectuat a Espanya, segons la declaració de l'empresari davant de la jutge de Lugo, que de ser cert suposaria que Dorribo, a més dels fons lliurats a Xoan Bazarra, i que ascendien en aquestes dates a 226.00 euros, contava amb altres fons en efectiu addicionals per l'import del suposat pagament a Blanco.

El magistrat del Tribunal Suprem José Ramón Soriano, prendrà declaració el dimarts vinent a Dorribo en aquesta investigació sobre una presumpta trama de frau en l'obtenció d'ajudes públiques. Un dia després està citat el cosí polític de l'exministre de Foment, Maneul Bran.

A diferència del que va passar en la declaració de l'exministre, el passat 26 de gener, en aquesta ocasió les diferents parts tindran accés a una sèrie de proves noves després de que el magistrat hagi accedit , a petició de la Fiscalia, a aixecar parcialment el secret sobre algunes actuacions.

Concretament i per preparar els interrogatoris de la pròxima setmana, tant la defensa de l'exministre, que exerceix l'advocat Gonzalo Martínez, com el advocat de Dorribo, Ignacio Peláez, han tingut accés a la declaració de Blanco del passat dia 26 i a una part més àmplia de les declaracions que va realitzar l'empresari farmacèutic inculpant a Blanco davant de la jutge d'instrucció número 3 de Lugo, que és la que investiga el cas Campeón.

Fins ara, Dorribo havia assegurat que els 200.000 euros els va fer servir per pagar a l'exministre del Govern d'Espanya per fer gestions al seu favor davant els ministeris de Sanitat i d'Hisenda. Però va ser la justícia andorrana la que va destapar la falsa acusació contra Blanco. Dorribo havia comprat una farmàcia a Andorra, amb un magatzem de 600 metres quadrats, junt amb els seus socis de l'empresa Salut D'Innovació.

El jutge andorrà que va investigar la compra de la farmàcia té les proves que els diners que, segons Dorribo van anar a parar a les mans de Blanco, en realitat van servir per pagar els deutes del negoci d'aquesta farmacèutica andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT