PUBLICITAT

L'onada, de taronja a sàtira

  • Les disfresses, la festa, la música i la disbauxa inunden el país
EL PERIÒDIC
ESCALDES / ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les majorettes encapçalen la rua d'Escaldes, ahir Foto: tony lara

Si fa uns mesos, per les eleccions, l'onada va ser taronja, ara per Carnaval aquesta s'ha tornat de sàtira. Algunes de les carrosses que es van poder veure ahir a la rua d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella feien burla de les polítiques engegades pel Govern. Així, una criticava les «retallades» per «salvar lo peís» proposant un menú de «pa amb aigua». Una altra feia referència al casino i a la llei del joc que tantes vegades s'ha posat damunt la taula de debat. Però la sàtira no s'acaba aquí. També n'hi va haver basada en fets succeïts fora les fronteres andorranes, encara que amb implicacions per al país. Un grup es va fixar en la fallida de la companyia aèria Spanair.

A la rua de les parròquies centrals, que ahir va sortir del Parc de la Mola d'Escaldes-Engordany i arribava a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, també s'hi van veure disfresses menys satíriques. Un grup de sanfermines va fer córrer un brau, un altre es va inspirar en el conte d'Alícia al país de les meravelles i tampoc hi van faltar els ja clàssics zombis.

Però on més sàtira es va fer va ser a Encamp, a la penjada del Carnestoltes, que en aquesta ocasió representava l'excònsol major, Miquel Alís. El ninot va ser penjat a crits de «dictador, dictador», en referència a les declaracions fetes per l'exconsellera de Cultura, Olga Areny, acusant Alís, segons va declarar el president de la comissió de festes, Xavi Fernández. A l'acte també es van parodiar les eleccions comunals i els representants polítics. Les seves representacions van anar passant per una urna i a continuació llençaven el seu vot a les escombraries, simbolitzant així la poca utilitat del vot, va informar l'ANA. Avui toca la representació dels contrabandistes.

El Carnaval arriba avui a Sant Julià de Lòria, i a la Massana amb un concurs infantil de disfresses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT