Caiguda a la taula

• L'empat d'ElPozo Murcia a 4s del final i les victòries rivals envien l'Hotels Plaza de la 2a a la 5a posició
R. M. S.

Jesús, d'ElPozo Ciudad de Murcia, intenta controlar la pilota que tenia Carlinhos, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Un empat no serveix de massa si, a més la resta de rivals guanyen. És el que li va passar ahir a l'Hotels Plaza, que va acabar 2-2 amb ElPozo Ciudad de Murcia a casa, rebent el gol de l'empat visitant a quatre segons del final, i passa de ser segon a la cinquena posició.

El matx va estar marcat per un ElPozo disposat a amargar la tarda als andorrans, amb algunes arribades que van marxar fora, però amb una clara intenció de fer mal abans que el duel s'hagués escalfat. En el primer minut els murcians ja havien avisat, i en el sis Aitor va haver de traure una pilota gràcies a una gran parada. No va ser fins el minut 8 quan l'Hotels Plaza es va acostar amb cert perill a la porteria de Jerez. Va ser en una jugada a pilota aturada, quan des de la banda Diego va servir Soty, que fent la mitja volta va intentar afusellar. Era l'inici de l'ofensiva andorrana. En el mateix minut, Moisés ho intentava d'esquenes a la porteria.

Però els murcians continuaven sense amagar-se. En el minut 10, Raúl va xutar en carrera, per baix, al pal esquerre d'Aitor, i aquest magistral va enviar a córner. La resposta andorrana va arribar en la següent jugada: Diego va xutar alta una pilota amb un endimoniat bot, i en la treta del córner la volea de Nacho Llamas va aturar de manera espectacular Jerez. La guerra estava servida, i ElPozo va respondre amb un llampec de Quique, fora per ben poc tot i que Aitor, ahir monumental, havia cobert amb la cama dreta amb molta agilitat. L'Hotels va reprendre la batalla amb Diego, que va marxar d'un rival, d'esquenes, sense espai a la banda, va obrir Jona i aquest, que va veure sol a Nacho, li va passar perquè l'espanyol enviés alt. La primera meitat agonitzava, però l'Hotels hauria de patir fins l'últim segon amb un xut de Lolo que Aitor, mentre sonava la botzina, rebutjava.

ELS GOLS, EN LA SEGONA PART / El descans va glaçar un pavelló gairebé buit –De la Rosa es va posar abric, del fred que feia–, però en quant la pilota es va moure, de nou es va veure la intensitat. Soty obria les ganes de marcar amb una autopassada que va acabar en rematada i parada de Jerez, i Quique s'hi va afegir a la festa ofensiva, ara per a ElPozo, amb un xut al travesser, premonitori del 0-1. Just un minut després que tremolés la porteria d'Aitor, en el 24, Franklin es va trobar sol conduint sense oposició cap a la frontal. Des d'allà a mitja distància va afusellar Aitor, i el gol va posar l'emoció al matx.

L'Hotels Plaza donava ràpida rèplica a la diana visitant amb un xut sec de Moisés, marca de la casa, que va deixar Jerez recol·locant la porteria després que la pilota pegués al pal i mogués el marc. Els andorrans estaven amb flames als ulls, i buscaven l'empat. Soty va tenir dues de lluita i ràbia, però sense èxit, i finalment va ser Jona en el 26 qui va sumar l'empat amb un xut picat cap a dalt, dur i a la xarxa.

El partit tornava a les taules però es mantenia ben viu. Tots dos equips buscaven el gol, però el va tornar a trobar l'Andorra en el 31 després d'una magistral combinació de Jona amb Ricciotti, que l'italià no va desaprofitar. En aquest punt, els murcians s'ho havien de jugar tot, però abans Carlinhos, després d'una altra gran visió de joc de Jona, va tenir la seva, encara que el gol no va arribar. A 5min 30s del final, els espanyols es van posar amb porter-jugador, estudiant el partit al límit. Després que Lolo enviés al pal, Nacho o Carlinhos van poder matar de lluny, i Aitor es va haver d'esforçar, però Lolo, el més incisiu en atac, va insistir tant que al final va trobar el gol. Un 2-2 que sabia a poca cosa.