PUBLICITAT

Els aliments continuen augmentant el preu i baixen l'habitatge i el transport

  • L'IPC se situa en el 2,4% al gener i es redueix el 0,1% respecte al mes anterior
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Clients en un supermercat del país. Foto: TONY LARA

Els preus han registrat un descens del 0,1% al mes de gener, de manera que situen l'Índex de Preus al Consum en el 2,4%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va assenyalar que la inflació subjacent anual se situa en el 0,7%.

Les dades mostren que mantenen un comportament a l'alça els grups alimentació, ensenyament, esbarjo, roba i calçat, i salut. En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l'IPC els grups transport, habitatge, mobles, restauració, i béns i serveis.

Pel que fa a la inflació subjacent, aquella que es calcula recollint tots els preus de l'IPC a excepció dels productes energètics i els productes frescos, al mes de gener, la diferència amb l'IPC es redueix del 2% al 1,7%. Segons Estadística, aquesta diferència ve motivada per una disminució de la variació de preus dels productes petroliers en relació amb el mes anterior, del 16,6% al 14,8%. D'altra banda, els preus dels productes frescos experimenten una pujada de l'1,2% al 2%.

Pel que fa a la comparació amb els països veïns, l'IPC interanual a Espanya se situa al 2% i la variació mensual en el -1,1%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT