PUBLICITAT

Robert: «la retallada de personal ja no serveix»

  • El director de l'ens reconeix que s'ha de fer un ajust però no l'anunciat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Francesc Robert i Àlex Lliteras, ahir en el programa Ara i Aquí. Foto: RNA

El nou director de RTVA, Francesc Robert, va explicar ahir que revisarà la partida de personal per adaptar el pressupost al projecte audiovisual que es vol tirar endavant. Així ho va manifestar durant una entrevista al programa Ara i Aquí d'RNA, on va afegir que el càlcul fet per l'anterior direcció pel que fa a la retallada de personal ja no serveix i s'haurà de revisar. Robert va recordar durant l'entrevista que el finançament d'un mitjà de comunicació públic depèn del pressupost de l'Estat i si el pressupost s'ha reduït, s'ha d'adaptar al projecte audiovisual, i això podria passar per la revisió de la partida de personal.

El nou director de RTVA creu que el càlcul que va fer l'anterior direcció pel que fa a la reducció de personal ja no serveix perquè ha canviat la situació ja que en la direcció hi ha un càrrec menys. A més, Robert també va indicar que si el Govern fa totes les transferències previstes que li corresponen a RTVA durant el primer trimestre, suposaria un estalvi en interessos que es paguen al banc. De tota manera, va reconèixer que possiblement hi haurà alguna retallada per una qüestió de «supervivència».

Robert va manifestar que ja s'ha retallat molt en despesa corrent sense tocar la partida de personal, que ara com ara supera el 70% dels costos de funcionament, i això comportarà que possiblement s'hagi de fer un «ajust». De tota manera, no ha avançat si això implicarà una reducció d'efectius o bé la revisió de complements com el de permanència, o bé les primes que es paguen. En aquest sentit, va voler deixar clar que ell no ha acceptat el càrrec per fer de «podador», sinó que la seva intenció és adaptar els mitjans de comunicació als ingressos. El director va insistir en el fet que cal adaptar el pressupost al projecte audiovisual que es vol tirar endavant, un projecte que passa per fer uns continguts més propers a la població potenciant les especificitats del país i evitant copiar models de països veïns, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT