PUBLICITAT

L'entrada de vehicles es manté al gener

  • 314.224 cotxes van entrar al país el passat mes i l'accés pel Pas continua pujant
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Aquest gener han entrat a Andorra un total 314.224 vehicles, el que es tradueix en un increment del 0,1% mensual i un 0,2% interanual. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que ha destacat que en termes interanuals, es continuen observant tendències divergents en funció de la procedència dels vehicles. D'aquesta manera, l'entrada per la frontera francoandorrana continua evolucionant a l'alça (7,3%), mentre que per la hispanoandorrana es manté a la baixa (-2,8%).

Per tipologia de vehicle, 306.017 (97%) han estat turismes, i 8.207 (3%), vehicles pesants, cosa que, en termes interanuals, representa una evolució estable en entrada de turismes, i moderadament a la baixa en vehicles pesants, amb una tendència del -5,5%.

L'entrada de turismes per la frontera francoandorrana continua presentant registres positius en la tendència interanual, que al gener se situa en un 7,5%. En aquest sentit, destaca que l'evolució a l'alça d'aquest factor és la causa per la que la tendència interanual del total d'entrada de vehicles està evolucionant entre estable i lleugerament a l'alça durant el darrer semestre. Els vehicles pesants que accedeixen al país per aquesta frontera també presenten tendències positives al gener (5% mensual i 4,9%, interanual).

Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, les dades mostren que l'entrada de turismes manté la tònica observada al llarg de l'últim semestre, registrant tendències interanuals entre lleugerament i moderada a la baixa (un -1,4% al gener). Per la seva banda, l'entrada de vehicles pesants, continua evolucionant marcadament a la baixacom des de fa nou mesos. El registre de gener se situa en un -25,1%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT