PUBLICITAT

Vidosa, Raméntol i Alayrach acaben quarts en gegants FIS

  • El número u és a Lac Blanc amb Oliveras, ahir 9è, mentre que els joves són a Vaquèira
EL PERIÒDIC
LAC BLANC / VAQUÈIRA

Periodic
Josh Alayrach, en una imatge de la passada temporada, a Arcalís. Foto: TONY LARA

Roger Vidosa va ser ahir 4t, per segona vegada consecutiva, al gegant FIS de l'estació de Lac Blanc (França). Aquesta va ser la mateixa posició que van obtenir Sara Raméntol i Josh Alayrach en un altre gegant FIS, en aquest cas a Vaquèira, dins del trofeu Top Caei (Club aranès d'esports d'hivern).

A Lac Blanc, la 4a plaça consecutiva de Vidosa sembla positiva. Ara bé, si dijous va penalitzar amb 30,79, ahir van ser 34,65. Per altra part, Marc Oliveras, que havia estat 8è dijous, ahir va acabar 9è, amb 43,32 punts que no són tampoc millors que els 35,87 del dia anterior.

Carles Visa, director tècnic de la FAE, considera molt bona la segona mànega d'Oliveras «perquè se situa a prop de Roger», ja que el número u andorrà va fer un temps de 53,83s, mentre que Oliveras ha parat el crono en 53,96s. En el resultat final, Vidosa va marcar un temps de 1min 49,70s, mentre que Oliveras en va fer 1min 50,78s. Avui tots dos tornaran a estar en competició a Lac Blanc, però en la disciplina d'eslàlom, on Roger Vidosa també s'hi troba còmode.

ALAYRACH I RAMÉNTOL, QUARTS / Els joves esquiadors de la FAE van disputar ahir el primer gegant FIS del campionat Top Caei (Club aranès d'esports d'hivern) de Vaquèira Beret. Josh Alayrach i Sara Raméntol van ser els més destacats, amb la quarta posició cadascú.

En noies, Raméntol va ser quarta gràcies a una bona segona mànega en què va fer el segon millor temps. Al final, 2min 21,42s amb 69,67 punts FIS per ella. Així mateix, Gemma Larregola va finalitzar 13a amb un temps de 2min 26,24s i 99,63 punts FIS. La guanyadora ahir a Vaquèira va ser l'espanyola Ona Rocamora, amb 2min 20,00s.

En nois, Alayrach va ser segon en la primera mànega –dels únics que es va acoblar a l'estat de la neu, massa tova– i això el va permetre acabar quart després d'una segona mànega amb errades: 2min 32,26s amb 61,21 punts. El guanyador va ser el català Enric Guerra, que és de 1992 –els andorrans són del 94 al 96–, amb 2min 29,35s i 44,26 punts.

De la resta de l'equip, altres dos corredors es van situar entre els deu primers. 7è va ser Arnau Puig (2min 33,32s i 67,39 punts), amb una primera baixada amb dues errades i una segona correcta. També, Jan Missé va ser 9è (2min 34,21s i 72,57 punts), després d'una primera mànega amb errades però una segona bona que el va deixar amb el segon millor parcial. Per la seva part, Xavi Salvadores va aportar un dels resultats destacats en ser 15è (2min 35,26s) amb 78,69 punts FIS, el que significa un bon resultat perquè és de primer any FIS. En altres resultats, Àxel Esteve va acabar 19è; Nil Esteve, 25è; Guillem Casal, 26è; Matías Vargas, 28è; i Marc Vieitez, 41è.

L'ANÀLISI DE L'ENTRENADOR / Marc Gutiérrez, tècnic de l'equip masculí, va assegurar que el treball dels andorrans va destacar en la segona mànega. «Han caigut 70 centímetres de neu a Vaquèira que han fet que la pista estigués amb neu molt, molt tova, i només el Josh (Alayrach) ha sabut adaptar-s'hi en la primera baixada». Segons Gutiérrez, l'equip FAE està acostumat a competir en pistes més dures: «l'esquí havia de ser molt suau, tot el contrari del que treballem nosaltres». Avui, l'equip femení i masculí tornarà a competir al Top Caei en gegant, mentre que diumenge i dilluns, a la Molina.

Per altra part, demà i diumenge es disputa al Pas de la Casa la 4a Ski Team Race, dirigida als clubs d'Andorra. La competició és per als nens dels anys 2003 i 2004, que competiran dissabte en la pista Mini Estadi, i de 2001 i 2002, que ho faran diumenge en Costa Rodona. Les curses començaran a les 10.45.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT