PUBLICITAT

Hammerberg creu que cal millorar l'accés a la nacionalitat i la protecció a les víctimes de violència de gènere

  • El comissari europeu  apunta també a la discrimènereinació de les persones discapacitades en l'àmbit laboral o escolar
17022012-marti
El cmissar europeu en la trobada amb Toni Martí.
El comissari europeu de Drets Humans, Thomas Hammarberg, ha finalitzat aquest divendres la seva visita al Principat on s'ha reunit amb diferents representats del Govern i de les institucions andorranes per avaluar la situació del país en aquesta matèria. Hammarberg s'ha mostrat optimista respecte al treball que s'està realitzant en relació al respecte i la protecció dels drets bàsics però considera que cal millorar aspectes com la prevenció de la violència de gènere i la protecció de les dones que la pateixen, la discriminació de les persones discapacitades en l'àmbit laboral o escolar i l'adhesió a diversos tractats europeus, com el de la nacionalitat. Segons el comissari, la propera presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa serà "una oportunitat per omplir els buits que encara queden".
Després de dos dies de visita, el comissari europeu de Drets Humans, Thomas Hammarberg, ha pogut fer una valoració sobre la situació del Principat en aspectes com la violència de gènere, la discriminació o les institucions que vetllen per garantir el respecte dels drets bàsics dels homes. Hammerberg es mostra "optimista" davant de la tasca de les autoritats andorranes, sobretot de cara a la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa que assumirà Andorra al novembre.

D'una banda, celebra que la lluita contra la violència domèstica sigui una prioritat i considera que així ha de continuar sent, millorant aspectes com la restricció dels moviments de l'agressor o permetent que les dones i els fills es puguin estar més temps als refugis per evitar que comparteixin habitatge amb l'agressor. "No es tracta d'una nova llei", ha reconegut, sinó d'enfortir la legislació vigent.

També en el cas de les persones amb discapacitat, Hammerberg ha rebut impressions per part d'algunes ONG segons les quals la llei no sempre és aplicada completament i es produeixen discriminacions o no hi ha igualtat d'oportunitats en l'àmbit laboral o escolar. "Hi ha buits en el cas de persones que reben abusos a les seves llars i que no denuncien per por", ha afirmat. Es tracta de problemes ocults que el comissari encoratja tant a les autoritats com a la societat a denunciar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT