PUBLICITAT

Canillo invertirà aquest 2012 el 49% menys que a l'any passat

  • Els sous dels càrrecs públics es rebaixen en una mitjana de l'11%
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els consellers, conselleres i cònsols ahir en la sessió del Consell Sabut. Foto: ANA

El pressupost de Canillo aprovat ahir al vespre és de 10.565.081 euros, i mig d'euros, un 13% inferior al de l'any passat que va ser de 12.093.482,74 euros. Les despeses en inversió cauen un 49% i les despeses de funcionament es queden en un -6% en relació el 2011. No es retallen els sous dels treballadors del Comú, però sí que els dels càrrecs públics baixen una mitjana de l'11%.

El conseller de Finances, Marc Casal, va destacar que a més de rebaixar 1'5 milions d'euros el pressupost respecte el 2011, els comptes del 2012 assumeixen una despesa financera d'un milió d'euros corresponent a un préstec del qual l'any passat només es pagaven els interessos i no s'amortitzava el capital.

EL 49% MENYS D'INVERSIÓ / Les grans xifres dels comptes de Canillo per al 2012 reflecteixen un descens important en la inversió que se situa en un 49% menys que l'any passat, passant dels 4'1 milions d'euros als 2'1 milions d'euros. La principal partida d'inversió és per als treballs de finalització de l'obra de l'aparcament del Prat del Riu amb 1'5 milions d'euros.

Els departaments que queden més castigat per aquest descens d'inversió són el de Serveis i Via Pública amb -89%, el d'Agricultura i Paisatge amb -78%, el de Social i Joventut amb -71% menys i el de Cultura amb -66%.

D'altra banda, Casal també va destacar la rebaixa de la despesa de funcionament, situant-la en un 6% menys. L'any 2011 el pressupost contemplava una despesa de funcionament de 7 milions d'euros, mentre que el nou pressupost per al 2012 la rebaixa fins prop de 6'6 milions d'euros.

En aquest punt, Casal va explicar que tots els departaments han vist reduïda la seva despesa de funcionament, excepte el de Social que ha augmentat un 2% (de 780.000 euros a 797.000), sense que s'hagin tocat els sous dels funcionaris.

REBAIXA DELS SALARIS / Els salaris que sí han patit una rebaixa de l'11% de mitjana han estat els dels càrrecs públics: els cònsols major i menor cobraran 3.959 euros bruts mensuals, el conseller amb presidència de comissió 1.350 euros bruts mensuals, i el conseller ras cobrarà 1.050 euros bruts mensuals, tots amb tretzena paga, informa l'ANA.

En relació als ingressos, el conseller de Finances canillenc va explicar que el 50% del total prové de les transferències del Govern

Pel que fa a l'ordinació dels preus públics, aquest han quedat congelats, excepte el de l'aigua de la xarxa comunal que ha augmentat un 5%. A més, es va aprovar una bonificació del 50% en la taxa de radicació durant els dos primers anys dels nous comerços que obrin les seves portes aquest 2012. També s'exonera del foc i lloc i de la taxa d'higiene als discapacitats.

Casal va voler destacar l'esforç de tots els departaments per ajustar els números i assolir així un pressupost «auster i equilibrat, realitzable al 100%, ja que per elaborar-lo hem partit dels ingressos reals».

La sessió de Comú d'ahir també va servir perquè Núria López i Josep Maria Francino juressin els càrrecs de secretària general i interventor general respectivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT