PUBLICITAT

Ruiz-Mateos desviava diners a Andorra

  • Aportava capital de Nueva Rumasa a les societats per mantenir «l'alt» nivell de vida
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ruiz-Mateos surt dels jutjats de Palma de Mallorca. Foto: EFE / ISSAC BUJ

El jutge que porta el cas de Nueva Rumasa, on està implicat l'empresari Ruiz-Mateos així com la seva família, ha aixecat parcialment el secret de sumari. D'aquesta manera, ha sortit a la llum que hi ha constància de moviment de capitals de les seves societats a Andorra. I no és el Principat l'únic país on hi amagava part dels seus diners. També hi ha moviments a Belice, les Antilles Neerlandeses, les Illes Verges, Panamà, Suïssa, els Països Baixos, els EUA i Xile.

El jutge Pablo Ruz ha conclòs que la família Ruiz-Mateos utilitzava els diners de Nueva Rumasa per aportar capital a les seves societats patrimonials i mantenir així el seu «alt nivell de vida».

En concret, el jutge considera que la societat Bardajera actuava com a «gestora de la caixa única oficial» de Nueva Rumasa i va arribar a rebre 673 milions d'euros de la resta de societats del conglomerat empresarial, «gran part d'elles provinents dels inversors que van adquirir pagarés».

Segons l'aute, els Ruiz-Mateos van distribuir part d'aquest capital en injeccions de liquiditat de les empreses de Nueva Rumasa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT