PUBLICITAT

Primera Fira Concurs de mascles de la raça bruna d'Andorra

  • L'esdeveniment se celebrarà el 13 de març a la Carpa del Parc Central
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un pare amb el seu fill durant la darrera Fira del Bestiar de l'octubre. Foto: ÀLEX LARA

El Departament d'Agricultura del Ministeri d'Economia i Territori, amb la col·laboració de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra, ha organitzat la primera Fira Concurs Nacional de Mascles de la Raça Bruna d'Andorra. L'esdeveniment se celebrarà el pròxim dimarts 13 de març a la carpa del Parc Central de la capital a partir de les 10.30 hores. El Govern va informar ahir que aquest serà el primer any que s'organitzarà aquesta fira de mascles de la raça bruna, la qual tradicionalment s'havia celebrat conjuntament amb la Fira Concurs de Bestiar, cada 27 d'octubre.

El Departament d'Agricultura va recordar que en el marc del programa de selecció genètica de la raça bruna d'Andorra, la selecció dels mascles reproductors representa un dels punts més importants a tenir en compte per aconseguir els objectius qualitatius. Per aquest motiu, el fet de realitzar una fira només de mascles ofereix als ramaders la possibilitat de competir entre ells per trobar els millors mascles de cada categoria i així veure els progressos de la selecció realitzada durant els últims anys. És en aquesta època de l'any quan els animals es troben en les millors condicions físiques, essent més visibles les seves característiques morfològiques.

El jurat d'aquesta fira, a més de qualificar els animals, exercirà una tasca didàctica explicant els motius en què es basa la puntuació atorgada en cada secció relacionant-los amb les característiques fixades al Llibre de Raça.

subhasta de vedells / La Fira es realitzarà conjuntament amb la tradicional Subhasta de Vedells, amb un bestiar que prové del Centre de Selecció Genètica de Villeneuve de Paréage, on van ser desplaçats set vedells seleccionats el passat mes d'agost i on se'ls ha realitzat un seguiment exhaustiu de creixement, conformació, etc. D'aquests set animals, els que no presentin unes aptituds òptimes seran descartats com a reproductors per una comissió d'avaluació. La resta, seran els animals subhastats el dia 13 de març. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT