PUBLICITAT

Menys assalariats al novembre i tendència anyal del -4,2%

  • El nombre total de treballadors es va situar en 35.676 persones
  • La construcció segueix amb una forta tendència a la baixa, concretament d'un -14,7%
16022012-cass
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social.
El nombre total d’assalariats del mes de novembre és de 35.676 persones, una xifra que suposa una disminució del 0,4% respecte al mes anterior, i que deixa la tendència anyal en el -4,2%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística que ha assenyalat que el sector de la construcció segueix amb una forta tendència a la baixa, concretament d'un -14,7%.
El mes de novembre s'ha tancat amb un total de 35.676 persones assalariades, el que es tradueix en una tendència anyal que continua negativa amb el -4,2%. Estadística apunta que la tendència mensual de la majoria dels sectors es manté estable, tot i que en alguns casos es poden observar registres negatius marginals.

Les dades mostren que a part del sector de la construcció, encara al -14,7% en tendència anyal, cal assenyalar una tendència negativa dels sectors d'indústries manufactureres amb un -9,1%, comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, amb un -6,3%, i transports i comunicacions, amb el -5,5%, de tendència anyal per aquest mes.

Pel que fa a la massa salarial, al novembre s'ha situat en 68.121.594 euros, el que representa que la tendència anyal es manté a la baixa, amb una reducció del -3%. Estadística indica que a part de la construcció, amb un -15,5%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial són indústries manufactureres (-8,4%) i comerç a l’engròs (-7,4%). Per contra, el sector producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, creix en massa salarial amb una tendència anyal del 4,2%, així com el sector relacionat amb les activitats sanitàries, amb un 3,4%.

D'altra banda, el salari mitjà total és de 1.909,45 euros al novembre, amb una tendència anyal de l'1,1%. Aquest augment, segons Estadística, és conseqüència principalment del creixement del salari mitjà en els sectors sistema financer, amb el 2,8% anyal, i producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, en un 2,2%. En canvi, destaquen en negatiu, tot i que amb una tendència anyal moderada, els sectors d'agricultura, ramaderia, caça i  silvicultura (-2,1%), llars que ocupen personal domèstic (-1,3%), seguit del sector de la construcció amb un -1%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT