PUBLICITAT

Interior redueix els efectius de policia de proximitat a les parròquies

  • Vila presenta el nou organigrama, en el que es ratifica la majoria de càrrecs i s'amplia a tres la direcció de la Policia
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca i Marc Vila, ahir, a la sala de premsa de l'Edifici Administratiu. Foto: ANA / MARTA TORT

El ministre d'Interior, Marc Vila, va presentar ahir l'organigrama. La majoria de directius són ratificats en els càrrecs. Però també va aprofitar per exposar la reestructuració del Cos de Policia. Vila va explicar que es «racionalitzarà la policia de proximitat, sense abandonar les parròquies», això passa per reduir el nombre d'efectius destinats de manera fixa. A la vegada, es vol augmentar els controls, i la seva eficàcia, fronterers i de seguretat viària.

El ministre va presentar els eixos de la «petita, mitjana o gran reforma», segons es miri, en l'organització del cos policial. La primera modificació és l'ampliació de la direcció, afegint una direcció adjunta, que ocuparà Teresa Ferreira. Així, la tríada serà formada per Jordi Lluís Francés com a director, i Frederic Gutiérrez com a director adjunt responsable de Policia Criminal i Ferreira que s'ocuparà de l'àrea de Seguretat Pública i Policia de Proximitat. Així es vol tenir una «visió integrada» del cos.

Segons va explicar Vila, amb aquest organigrama es podrà unificar àrees i gestionar millor els recursos. De fet, la definició de l'organigrama s'ha fet seguint les «grans línies» de la reforma del cos policial. Una d'aquestes passa per «racionalitzar la policia de proximitat». Això és reduir el nombre d'efectius fixes a cada parròquia, i els altres passar a estar «sota un comandament nacional». Vila va justificar aquest canvi per «equitat d'esforços», doncs un 80% de les intervencions tenen lloc a les parròquies centrals. Segons va especificar, algunes parròquies podrien veure reduïda la dotació d'efectius policials a la meitat, però es va mostrar convençut que amb els canvis es tindran «millors nivells d'eficàcia amb els recursos que tenim», doncs la feina es farà «igual» però amb un «funcionament de manera més centralitzada». Igualment, es vol augmentar l'eficàcia i els controls a les fronteres i a l'àrea de seguretat viària.

CESSAMENTS I NOMENAMENTS / La majoria dels directors de departaments inscrits al Ministeri d'Interior han estat ratificats, amb l'excepció al departament d'Institucions Penitenciàries. Joan Josep Garica ha estat cessat com a director del departament, i serà substituït per Miquel Àngel Garcia, fins ara director adjunt. El segon serà Ismael Alarcón.

Així, la resta de departaments, a l'espera de tenir el nou director d'Interior i amb l'ampliació de la direcció de la Policia, queden igual. Joan Carles Recasens i Jordi Farré es mantenen al capdavant de Bombers, Maria Geli és directora de Treball,, Jesús Guyardiet encapçala el departament d'Immigració i Francesc Areny segueix dirigint Protecció Civil i Gestió d'Emergències.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT